• home
 • video
 • pas verschenen

  Ophef bij Feyenoord: speler eet "broodje kroket" tijdens de rust

  Kramer met een broodje kroket.

  Feyenoord wipte donderdagavond Heracles uit de Nederlandse beker. Een speler die niet op het veld stond, ging met alle aandacht lopen. Tot grote onvrede van zijn coach.

  Michiel Kramer is al een tijdje uit beeld bij Feyenoord. Maar niet letterlijk, want gisteren postte de Nederlandse tv-zender Fox Sports een filmpje op zijn Instagram-pagina waarop Kramer in vol ornaat te zien is.

  De spits zat op de bank tijdens het duel met Heracles (3-1) en vond er niet beter op dan tijdens de rust van de wedstrijd een "broodje kroket" naar binnen te werken. 

  Trainer Giovanni van Bronckhorst kon er niet mee lachen. "Ik eet niet vaak een broodje kroket en al zeker niet tijdens de rust van een voetbalwedstrijd. Ik ben hier niet blij mee en dan druk ik me nog zacht uit. Ik zal daar vrijdag met Michiel over praten", zei de Feyenoord-coach.

  Uitsluiting en boete

  Vanochtend heeft Feyenoord de sanctie voor Kramer meegedeeld. De 29-jarige aanvaller mag vandaag en morgen niet meetrainen met de selectie en mist de wedstrijd van zondag. Daarnaast heeft Kramer een boete gekregen. Hoeveel die bedraagt, is niet bekend.

  "Deze actie van Michiel is onprofessioneel en wat ons betreft ontoelaatbaar. Dit gedrag past niet binnen het topsportklimaat dat wij bij Feyenoord hebben en binnen de voorbeeldfunctie die onze spelers hebben", verklaart technisch directeur Martin van Geel de straf.

  Tv-analist Ronald de Boer: "Dit is ongelofelijk"