• home
 • video
 • pas verschenen

  "KVO verliest zijn suikeroom, maar kan me niet voorstellen dat Coucke geen B-plan heeft"

  Heylen in het stadion van KVO.

  Televisiemaker Martin Heylen is supporter en ambassadeur van KV Oostende. Hij reageert verrast op het nieuws dat KVO-voorzitter Marc Coucke hoofdaandeelhouder wordt van Anderlecht. "Als een rasechte fan wegvalt, is dat alsof een familielid verdwijnt. De suikeroom in dit geval."

  "Coucke was de laatste maanden heel betrokken bij KVO"

  Martin Heylen is als fan en ambassadeur van KVO nauw betrokken bij de club, maar ook voor de ambassadeur was het nieuws over de overname van Anderlecht een grote verrassing. "Ik volg het dossier als voetballiefhebber en omdat ik bij Woestijnvis werk, waar Wouter Vandenhaute geen onbekende is", zegt Heylen aan Sporza.

  "Dat Marc Coucke, onze voorzitter, plots uit de lucht kwam vallen vind ik een straffe zet. Zeker omdat Coucke de laatste maanden heel intens betrokken was bij KVO. Iedereen weet dat het seizoensbegin heel slecht was. Coucke is 6 matchen na elkaar in de spionkop gaan staan om opnieuw een positieve sfeer te creëren."

  "KVO is een familiale club. Coucke wordt beschouwd als een rasechte supporter. De bekendste en meest invloedrijke. Als die wegvalt, is dat alsof een familielid wegvalt, de suikeroom in dit geval."

  "Hoe het verder moet weet alleen Coucke, maar hij is al 40 jaar supporter. Ik kan me niet voorstellen dat hij geen plan B heeft voor KVO. Dat hij KVO moet afstaan, zal wringen. Ik ben benieuwd hoe hij dat zal rijmen op zijn persconferentie."

  "Coucke is een ondernemer, een goede"

  Marc Coucke mag misschien een groot hart voor KVO hebben, hij lijkt nu wel te kiezen voor een rol bij een grotere club. "Daar raken we de kern van de zaak", zegt Martin Heylen.

  "Coucke is een ondernemer en een heel goede. Met Anderlecht is meer geld te verdienen dan met KVO. Daar ziet hij een gouden zaak voor zichzelf, denk ik. Hij is heel ambitieus en wil altijd het beste van het beste. Anderlecht is een instituut in het voetbal."

  "Of KVO het geld van Coucke zal missen? "Ik denk niet dat het alleen door het geld van Coucke is dat KVO goed draait. Zijn inbreng heeft een groot verschil gemaakt, maar dat is ook omdat de financiële inbreng daarvoor ontoereikend was. Sinds we in eerste klasse spelen, is er een serieuze relance."