• home
 • video
 • pas verschenen

  Clement: "Wil juiste personen zoeken om de kar te trekken"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Philippe Clement heeft er zijn eerste dag opzitten als coach van Racing Genk. "Ik heb een heel gretige spelersgroep gezien", vertelt hij. Technisch directeur Dimitri Condé is in zijn nopjes met de komst van Clement. "Hij stond met stip op 1."

  "Thuiskomen na verre reis"

  Philippe Clement was tussen 1995 en 1998 speler van RC Genk. "Ik ben hier al heel lang weg, maar het goede gevoel is altijd gebleven. Ik heb hier mijn debuut gemaakt in eerste klasse, mijn eerste trofee gewonnen en ben hier Rode Duivel geworden", haalt hij herinneringen op.

  "Het was een fantastische periode en die vergeet je niet. Het voelt als thuiskomen na een heel verre reis. Ik kende het huidige bestuur niet, maar ik voelde meteen veel vertrouwen. Ik ken het DNA van de club en weet wat de mensen hier willen."

  "Met Genk wil ik op dezelfde manier proberen te voetballen als met Waasland-Beveren. Dat willen we doen door dag en nacht alles te geven en het maximale eruit te halen. Ik zal mijn uiterste best doen om de spelers beter te maken en er nog een succesvol seizoen van te maken."

  "Geen opstapclausule"

  In Genk heeft Philippe Clement een contract voor onbepaalde duur ondertekend. "Het aantal contractjaren interesseerde mij niet. Als coach is dat toch heel relatief. Na een aantal slechte resultaten lig je snel opnieuw buiten. Of ik hier ook een opstapclausule heb? Neen", glimlacht de nieuwe T1.

  Clement wil ook niet te veel wijzigen aan de technische staf. "Ik heb al met die mensen gewerkt in het verleden. Dat zorgt voor een vlottere integratie."

  "Mijn eerste dag is alvast heel goed verlopen. Het is natuurlijk een voordeel als je de spelers al kent qua capaciteiten en technische kwaliteiten. De jongens hebben zich meteen heel gedreven getoond. Nu moet ik de juiste personen zoeken om te de kar te trekken. De goeie wil is er. Ik zal niet alles omgooien, maar wil wel nieuwe accenten leggen."

  Video player inladen...

  De Condé: "Clement met stip op 1"

  "Philippe Clement was onze eerste keuze, hij stond met stip op 1", vertelt technisch directeur Dimitri De Condé. "We zochten iemand die de Belgische competitie kent en bij voorkeur een Belg. Philippe beantwoordt aan dat profiel en kent ook de club en weet waarvoor Genk staat."

  "Dat hij net als Albert Stuivenberg weinig ervaring heeft als T1 schrikt ons niet af. Hij heeft het juiste profiel en de juiste persoonlijkheid, dat is veel belangrijker. Je mag zijn ervaring als speler ook niet onderschatten. Philippe was altijd al iemand die het voortouw neemt en een leider is."

  "Of er versterking komt? We zullen in eerste instantie proberen om onze kern opnieuw fit te krijgen. In Charleroi misten we een halve kern. Maar - in overleg met de coach - zullen we uiteraard niet nalaten om iets te doen als er mankementen zijn. We blijven ambitieus."

  Video player inladen...