• home
 • video
 • pas verschenen

  Water tussen Berrier en KVO blijft diep: "Er is geen weg terug"

  Een juichende Berrier voor Oostende.

  Met het jaareinde in het verschiet is er geen sprake van een opwarming in de koude oorlog tussen KV Oostende en Franck Berrier. "Voor wie met dreigementen uitpakt, is er geen weg terug", zegt sportief directeur Luc Devroe.

  Eind oktober stuurde KVO zijn nummer 10 naar de B-kern, omdat hij op "respectloze" wijze een transfer naar de Thaise club Ratchaburi wou afdwingen. Dat Berrier gratis wou vertrekken of anders een sterk verbeterd contract in Oostende verwachtte, was bekend.

  Het Nieuwsblad komt vandaag met meer details over het "respectloze" gedrag van de Fransman. Zo hemelde Berrier zichzelf in voicemailberichten op ten koste van ploegmaats.

  Die geluidsfragmenten werden afgespeeld in de kleedkamer voor de match tegen Charleroi op speeldag 12. Op dat moment verloor Berrier de steun van de spelersgroep.

  Er breken belangrijke weken aan in het "dossier-Berrier". Vanaf 1 januari opent immers de transfermarkt en kan de Fransman zijn transfer versieren. Want bij KVO is het verhaal van Berrier ten einde.

  "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik iemand naar de B-kern heb gestuurd. En voor wie met dreigementen uitpakt, is er geen weg terug", zegt Luc Devroe, sportief directeur van KVO.

  "We zullen zien wat er de volgende weken gebeurt. Of er een alternatief is voor een vertrek naar Thailand? Dat is afwachten."

  "Hij speelde nauwelijks met de beloften"

  Berrier van zijn kant laat zich niet betrappen op uitspattingen die zijn zaak kunnen bemoeilijken. Nadat hij op Twitter afscheid had genomen van de B-ploeg, was hij er als de kippen bij om te verduidelijken dat hij daarmee enkel het einde van het jaar 2017 bedoelde.

  Devroe: "Berrier gedraagt zich inderdaad professioneel, maar als ik lees dat hij verantwoordelijk is voor de goede prestaties van de B-ploeg, trek ik grote ogen. Hij speelde nauwelijks mee."

  Tweets van Berrier: