• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos: "De Bruyne wou even laten voelen wie de baas is bij de Rode Duivels"

  Marc Degryse: "De Bruyne was heer en meester tegen Tottenham."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Marc Degryse: "De Bruyne was heer en meester tegen Tottenham."

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  In Extra Time steken ze de loftrompet over Kevin De Bruyne. "Dit seizoen heb ik geen enkele middenvelder zo zien spelen", getuigt Filip Joos in ons voetbalprogramma. "Nu neig ik toch naar De Bruyne", zegt Jan Mulder. Kijk hieronder naar het beste uit Extra Time van gisteravond.

  "Totaalvoetbal"

  Kevin De Bruyne speelde vorig weekend op een andere planeet in City - Tottenham (4-1). "Het combinatiespel en de snelheid in uitvoering zijn weergaloos", vindt oud-international Marc Degryse. "Hij was heer en meester over het hele veld. Bijna elke aanval van City begon bij De Bruyne."

  "Ongelooflijk", vult Filip Joos. "Zijn energie en loopvermogen zijn onwaarschijnlijk. Dit seizoen heb ik geen middenvelder zo'n wedstrijd zien spelen. Hij is fenomenaal."

  Jan Mulder: "Ik ben fan van Hazard, maar nu neig ik toch wel naar de Bruyne. Hij heeft nog iets toegevoegd. Hij is beter dan ooit. Zijn ballen flitsen over ijs."

  Joos: "Het is totaalvoetbal, Jan. En ik denk dat hij aan Vertonghen en Dembélé ook even wou laten voelen wie de baas is bij de Rode Duivels. Er zat nog iets extra op. Onwaarschijnlijk. Het lijkt wel alsof je de boostknop induwt op je spelcomputer."

  Video player inladen...

  "Broos verdiende de prijs"

  Hugo Broos won begin dit jaar de Afrika Cup met Kameroen. Charleroi-coach Felice Mazzu ging wel met de prijs van beste Belgische trainer lopen.

  Marc Degryse: "Ik vond dat Hugo de prijs verdiende. Welke trainer kan zeggen dat hij Afrikaans kampioen is? Ik heb voor hem gestemd."

  Frank Raes: "Op het Sportgala was je ook tweede. Je wordt stilaan de Raymond Poulidor van de coaches."

  Hugo Broos: "Op het Sportgala heeft de coach van Thiam gewonnen. Vorig jaar olympisch kampioen, nu wereldkampioen: dat is fantastisch."

  Video player inladen...

  Vormer bij Oranje?

  Ruud Vormer blijft met assists strooien bij Club Brugge. "Hij doet me steeds meer denken aan de Duitser Thomas Hässler. Een geweldige speler", vindt Jan Mulder.

  "Vormer is ook vaak voorin te vinden. En zijn traptechniek is geweldig. Je bent zeker dat de ballen goed voor doel komen."

  Zou Mulder Vormer opstellen bij Oranje? "Hij mag er toch eens bij zijn", vindt Filip Joos. "Ik zou hem meteen boven Wijnaldum verkiezen", antwoordt Mulder.

  Video player inladen...

  Wesley mocht niet trappen, Leko ook niet

  Wesley eiste zondag een strafschop op in Club Brugge - Anderlecht (5-0), maar hij werd teruggefloten door Leko. De Club-coach overkwam ooit hetzelfde. Vermant miste toen wel.

  Video player inladen...

  "Waasland-Beveren wordt leeggeroofd"

  Heeft Philippe Clement Waasland-Beveren in de steek gelaten? "Hij verlaat de club door de ongelijkheid in het voetbal", vindt Filip Joos.

  "Waasland-Beveren doet het fantastisch dit seizoen, maar het team wordt leeggeroofd. En dat weet hij."

  "Doodjammer, want Waasland-Beveren is nu een genot om naar te kijken. Volgend seizoen vrees ik dat ze terugzakken naar de 13e of de 14e plaats."

  Video player inladen...