• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Waasland-Beveren: "Dachten dat Genk een bevriende club was"

  Voorzitter Dirk Huyck.

  Bij Waasland-Beveren reageren ze heel ontgoocheld op het vertrek van Philippe Clement. "We betreuren het ten zeerste dat we gedestabiliseerd worden door Racing Genk", zegt Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren.

  "Dit is "not done" van Racing Genk"

  Waasland-Beveren moet op zoek naar een nieuwe coach nu Philippe Clement de club ruilt voor Racing Genk. "We zijn als club uiteraard heel ontgoocheld dat Philippe Clement gekozen heeft voor de uitdaging in Genk", zegt Dirk Huyck, de voorzitter van Waasland-Beveren, aan Sporza.

  "Het is een dreun voor onze club. In de loop van het seizoen vertrekken bij een club zorgt voor een destabilisatie. We dachten dat Genk een bevriende club was."

  "Toen Genk mij contacteerde om gesprekken te mogen voeren met Clement, heb ik de Genk-directie gezegd dat het “not done” is voor een club om tijdens het seizoen de collega’s te destabiliseren. "

  "We wilden lang samenwerken met Clement"

  Er stond nochtans een clausule in het contract van Clement dat hij de mogelijkheid had om te vertrekken bij Waasland-Beveren. "We hadden een langdurig contract getekend met Philippe", zegt Huyck.

  "En die clausule is er gekomen omdat we elkaar wilden beschermen tegen een vertrek tijdens het seizoen. Dat maakt de intenties van de club duidelijk. We wilden lang samenwerken met Philippe Clement."

  "We zullen de volgende uren en dagen nadenken hoe we het vertrek van Clement zullen opvangen. Hij is een trainer waar we heel vertrouwen in hadden en hij heeft heel goed werk geleverd bij ons. Langs de ene kant zijn we trots, langs de andere kant zijn we een beetje in rouw."