• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Clement kan eigenlijk geen verkeerde keuze maken"

  Philippe Clement moet vandaag of morgen een moeilijke beslissing nemen.

  Philippe Clement moet vandaag of morgen de knoop doorhakken: doet hij voort bij Waasland-Beveren of vertrekt hij naar Racing Genk? Peter Vandenbempt bespreekt de zaak.

  "Ik laat mij vertellen dat de deadline voor Philippe Clement uiterlijk morgen is", zegt Peter Vandenbempt over de nakende overstap van de coach naar Racing Genk.

  "Ik denk dat Clement er goed aan doet om zijn werk bij Waasland-Beveren af te maken als de club hem kan garanderen dat hij voor de rest van het seizoen in dezelfde omstandigheden kan werken en dus dat sterkhouders als Morioka en Seck zullen blijven, want de onverwacht goeie resultaten van Waasland-Beveren zetten sommige mensen ineens aan tot hogere aspiraties en onrealistische verwachtingen."

  "Maar intussen weet al zowat iedereen dat Morioka haast zeker zal vertrekken. Hij heeft zelf ook al aangegeven dat hij openstaat voor een transfer."

  "Waasland-Beveren heeft tenslotte zelf een clausule in het contract van de trainer gezet dat hij weg mag naar een club uit de G5."

  "Het zou dan ook niet onlogisch zijn als hij voor Genk kiest, waar hij met meer middelen en betere spelers in een professionele omkadering van een echte topclub nog beter zal kunnen werken."

  "Clement moet wel goed weten dat de lat daar hoog ligt, dat de voetbalfilosofie gekoppeld aan de hoge ambitie ook grote gevaren inhoudt voor een jonge trainer. Maar wat mij betreft kan Clement geen verkeerde keuze maken."