• home
 • video
 • pas verschenen

  Politie opent onderzoek naar racistisch incident tegen Sterling

  Sterling scoorde dit weekend twee keer tegen Tottenham.

  De politie van Manchester is een onderzoek begonnen naar een incident, waarbij Manchester City-speler Raheem Sterling (23) zou zijn aangevallen. Zowel verbaal als fysiek zou hij stevig zijn aangepakt bij zijn aankomst aan het oefencomplex van zijn club.

  Volgens de Engelse krant The Daily Telegraph zou Raheem Sterling enkele uren voor de partij tegen Tottenham zijn aangevallen. De middenvelder van Manchester City kreeg verschillende racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd en zou zelfs fysiek zijn aangevallen. Sterling scoorde later op de dag wel nog twee keer in de 4-1-overwinning van zijn ploeg.

  De politie van Manchester laat in een verklaring weten dat ze te horen kregen dat "een man van 23 jaar slachtoffer was geworden van racistisch geweld." Er werd geen officiële klacht ingediend, maar de politie behandelt het incident toch als een haatmisdrijf.