• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Lukaku kijkt naar mij en ziet dat ik niet juich, dus juicht hij ook niet"

  Lukaku lijkt niet gelukkig, maar hij scoort wel weer.

  Voor de tweede wedstrijd op een rij wist Romelu Lukaku te scoren, maar opnieuw vierde hij zijn doelpunt niet. Coach José Mourinho denkt te weten waarom.

  Romelu Lukaku lag de voorbije weken onder vuur in de Engelse pers, niet alleen omdat hij amper nog scoorde, maar ook omdat hij tegen Manchester City met twee ongelukkige ingrepen aan de basis lag van de nederlaag.

  Lukaku antwoordde "met zijn voeten" (eigenlijk met zijn hoofd) op de kritiek, eerst door de enige goal te maken tegen Bournemouth en daarna door ook tegen West Bromwich zijn ploeg op voorsprong te zetten. Twee belangrijke doelpunten, maar twee keer bleef hij er siberisch onder.

  "Ik zie 2 redenen waarom Romelu niet vierde", zegt José Mourinho op de persconferentie. "Ten eerste zijn liefde voor West Bromwich Albion. De club zit in zijn hart, omdat hij hier is doorgebroken in de Premier League."

  "Maar ten tweede omdat hij naar de kant kijkt en ziet dat ik niet vier. "Waarom zou ik dan wél vieren?", zal hij denken. Als hij de winnende maakt in de slotminuut zal ik wel rondspringen. Maar 1-0 na 20 minuten, met nog zoveel om te spelen. Laat ons dan spelen."

  Neville en Redknapp in koor: "Begrijpen niet dat hij niet viert"

  José Mourinho mag het dan bijna een evidentie vinden dat Romelu Lukaku niet juicht na zijn goals, de analisten in Engeland vinden het toch maar niets.

  "Hij moet zijn doelpunten vieren", vindt de voormalige United-speler Gary Neville. "Vier met de fans achter het doel, zorg dat ze je in de armen sluiten."

  "Ik begrijp niet waarom hij dat doet", sluit Jamie Redknapp zich aan bij zijn collega-analist bij Sky Sports. "Is hij ongelukkig misschien? Dat mag hoe dan ook geen rol spelen. Hij wordt vorstelijk betaald om te scoren voor Manchester United."

  VIDEO: Het doelpunt van Lukaku