• home
 • video
 • pas verschenen

  Mijlpaal voor Sassuolo-speler Acerbi: 100 matchen op een rij elke minuut gespeeld

  Acerbi speelde met Sassuolo vorig jaar tegen Racing Genk in de Europa League.

  Francesco Acerbi mag deze week een feestje bouwen. Sinds oktober 2015 miste hij geen minuut bij de Italiaanse eersteklasser Sassuolo, goed voor 100 matchen op een rij. "Ik ben nooit tevreden", vertelt hij zelf.

  Op 4 oktober 2015 kwam Francesco Acerbi niet in actie bij Sassuolo door een blessure. 2 weken later, op 18 oktober maakte hij zijn wederoptreden. Sindsdien speelde de 29-jarige verdediger elke wedstrijd van zijn club van het eerste tot het laatste fluitsignaal. Tegen Sampdoria bereikte hij dit weekend de mijlpaal van 100 volledige wedstrijden op een rij zonder blessure, schorsing of vervanging.

  Nochtans zag het er een aantal jaren geleden niet zo goed uit voor Acerbi. In 2013 kreeg hij te horen dat hij teelbalkanker had. Na een eerste behandeling herviel hij, maar in september 2014 keerde hij terug op het hoogste niveau.

  Acerbi vertelde dit weekend dat toenmalig trainer Eusebio di Francesco hem vorig jaar rust wou gunnen. "Maar ik wou niet stoppen, dit is mijn passie. Ik ben nooit tevreden en bereid me de hele week lang voor. Na mijn ziekte besefte ik dat ik geen tijd heb om om ergens spijt van te hebben."

  "Een fantastische dag om een ongelooflijk record te vieren"