• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos: "Wat ik van Anderlecht heb gezien, was een beetje beschamend"

  Video player inladen...
  0 / 0
  De 5-0-pandoering van paars-wit tegen Club Brugge zindert nog na. Sporza vroeg enkele Anderlecht-coryfeeën om een reactie. "Van een andere club wordt dit misschien aanvaard, maar van Anderlecht niet", zegt Paul Van Himst.

  Van Himst: "Die laatste minuut voor de rust heeft alles kapotgemaakt"

  "Club Brugge is de beste ploeg op dit moment, ze spelen goed", zegt Paul Van Himst. "Maar 5-0 is zwaar. Tot de laatste minuut van de eerste helft hebben we behoorlijk gespeeld. Je mag niet vergeten dat je op verplaatsing speelt tegen de beste ploeg. We hebben ook de kans gehad om op voorsprong te komen."

  "Die laatste minuut voor de rust heeft alles kapotgemaakt. Als je zo 2 doelpunten slikt, moet je beginnen aan te vallen na de rust. Maar dat hebben we niet gezien. Brugge heeft ervan geprofiteerd op de counter. Dan valt alles tegen en krijg je 2 penalty's."

  "Voor de trainer is dit zwaar. Hein is nieuw. Anderlecht is een speciale club. Als je dat voorhebt met een andere club wordt dat misschien aanvaard, maar bij Anderlecht niet. Ik kan me voorstellen dat hij het momenteel heel moeilijk heeft. Het voornaamste is dat ze nu thuis winnen tegen Eupen en iets laten zien."

  "13 punten is veel, maar als je optimistisch bent, deel je dat door 2. Ze spelen nog 2 keer tegen Club Brugge, als ze 2 keer winnen is dat verschil weg. Het kan nog, maar het is een heel kleine kans."

  Video player inladen...

  Broos: "Slechter kan het niet meer"

  Ook Hugo Broos is geschrokken. "Je kunt een wedstrijd verliezen op Club Brugge en slecht spelen, maar wat ik gisteren van Anderlecht gezien heb, was een beetje beschamend. Dat is spijtig voor een club als Anderlecht. Het is hopelijk het ergste dat Anderlecht kan meemaken, want slechter kan het niet meer."

  "Het is een beetje eigen aan wat de laatste jaren en maanden gebeurt bij Anderlecht. Het kampioenschap vorig jaar heeft misschien een aantal zaken verborgen gehouden. Maar als je nu de manier ziet waarop de club verkocht wordt en alle heisa daarrond, dat is niet wat je van Anderlecht kan verwachten. Hopelijk zien we de volgende maanden weer het Anderlecht dat we kennen."

  "Wat er nu gebeurt, is zeker niet goed voor het Belgische voetbal. Het is niet meer Anderlecht. Je mag niet oordelen op basis van die ene wedstrijd tegen Club Brugge, maar wat ik gisteren heb gezien, heb ik nog nooit gezien. Dat de club zich excuseert op de website? Dat bewijst hoe beschaamd ze zijn over de prestatie."

  Video player inladen...

  Anthuenis: "Talent is niet meer aanwezig"

  "De 5-0 verrast mij, maar wat mij niet verrast, is het verschil in prestatie", reageert Aimé Anthuenis. "Dit is niet meer het Anderlecht van vroeger. De spelers van dit jaar en vorig jaar zouden volgens mij in vorige generaties niet mee gemogen hebben. Het talent is er niet meer aanwezig."

  "Club Brugge is ook heel sterk bezig. Europees zijn ze dan wel heel snel uitgeschakeld, maar ze hebben de kern behouden, er is onderling veel concurrentie en ik denk dat er veel realiteitszin is in de kleedkamer. Simons speelt al 3 maanden niet, maar ik ben ervan overtuigd dat hij een enorme invloed heeft in de kleedkamer, net als Vormer en Vanaken."

  Video player inladen...

  De Bilde: "Denk dat de kloof eerder groter zal worden dan kleiner"

  Gilles De Bilde zag dan weer gelatenheid bij de spelers van paars-wit. "Ik vond dat het gisteren zonder bezieling was, zonder overtuiging. Ik had het er net over met Yves Vanderhaeghe: als het niet goed was bij ons, stonden er jongens op die zeiden dat het anders moest, dat we meer moesten werken voor elkaar."

  "Gisteren heb ik daar niets van gezien. Goed, dat is niet de eerste keer. Maar als dat dan tegen Brugge gebeurt, de rechtstreekse concurrent, is dat een dubbel pijnpunt."

  "Het voordeel aan de play-offs is dat alles nog kan. Maar ik denk eerlijk gezegd dat de kloof eerder nog groter zal worden dan dat Anderlecht die kan dichten. De transferperiode komt eraan, er moeten een aantal doelgerichte aankopen gebeuren. Maar of dat voldoende is om de kloof te dichten en de play-offs tot een goed einde te brengen, dat is een ander paar mouwen. Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, we zullen zien wat er gebeurt."

  Video player inladen...