Ga naar de inhoud

meest recent

      City tegen Tottenham: de meest memorabele wedstrijden

       za 16 december 2017 08:47
      City-Tottenham is altijd een stevige wedstrijd.
      Vanavond speelt City, de leider in de Premier League, tegen Tottenham. Door de jaren heen zijn er al enkele memorabele onderlinge duels gespeeld. Wij zetten de beste op een rijtje.

      De remonte van City

      In februari 2004 stonden Tottenham en City tegenover elkaar in de 4e ronde van de FA Cup. Tottenham leidde met 3-0 bij de rust, maar City won na een fantastische remonte met 3-4. John Macken scoorde de 3-4 in de 90e minuut.

      Twee voeten vooruit van Zokora en Malbranque

      In 2007 speelden beide ploegen tegen elkaar in de League Cup. Verdediger Zokora kreeg rood na een tackle met twee voeten vooruit op Elano. Tottenham won met 0-2 dankzij goals van Defoe en Malbranque. Die laatste had eerder ook al rood moeten krijgen na een exacte kopie van de tackle van Zokora. Tottenham won dat seizoen de League Cup, na 2-1-winst in de finale tegen Chelsea. 

      6-0-pandoering voor Tottenham

      In 2013 won City thuis van Tottenham met maar liefst 6-0. Jesus Navas scoorde het eerste doelpunt van de match na 13 seconden. City raasde dat jaar door de competitie. Het wist een reeks van 12 ongeslagen wedstrijden neer te zetten en werd kampioen. Tottenham deed het minder goed en eindigde 6e.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Belgische doelpunten

      In 2015 had City op dat moment de beste defensie van de competitie. In 6 wedstrijden hd het maar 2 doelpunten tegen gekregen. Tot City naar Tottenham moest. Tottenham won overtuigend met 4-1. De Bruyne en Alderweireld scoorden voor hun ploeg. Tottenham werd dat seizoen 3e, City 4e.

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

      Onbeslist in januari

      In januari van dit jaar eindigde de partij op een 2-2-gelijkspel. City kwam op voorsprong met goals van Sané en De Bruyne. Tottenham maakte gelijk via Dele Alli en Son. City was woedend omdat het geen penalty kreeg toen Walker (nu een City-speler) Sterling op de grond duwde binnen de 16. Tottenham eindigde vorig seizoen achter kampioen Chelsea, City werd 3e.