Gillet tekent ondanks weinige speelminuten nieuw contract bij Standard

    Gillet speelt bij Standard alleen in de beker.

    Jean-François Gillet heeft zijn contract bij Standard verlengd. De doelman is een jeugdproduct van de Luikse club en is er sinds 2016 opnieuw aan de slag. De ex-Rode Duivel mag voorlopig wel alleen in de beker tussen de palen staan.

    Gillet begon zijn carrière bij Standard, maar in 1999 verliet hij België voor Italië. Na een korte uitleenbeurt aan KV Mechelen, tekende hij in de zomer van 2016 opnieuw bij de club van zijn hart.

    In zijn eerste seizoen in Luik kreeg hij nog behoorlijk wat speelminuten. De doelman begon in 33 wedstrijden tussen de palen. Maar door de komst van de Mexicaan Ochoa moet de 38-jarige doelman dit seizoen vrede nemen met de rol van tweede doelman.

    Daar heeft de ex-Rode Duivel op zijn leeftijd klaarblijkelijk geen moeite mee want hij verlengde zijn contract bij de club. Standard gaf geen details vrij over de nieuwe overeenkomst, maar volgens enkele Waalse kranten zou hij nu vastliggen tot juni 2020. Gillet zal dan 41 zijn.