• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Als Lukaku blijft sukkelen, dan zal hij aan de kant gezet worden"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Romelu Lukaku heeft geen al te fijne Manchester Derby achter de rug. De Rode Duivel kon opnieuw niet scoren in een echte topper, zo stelde ook het Extra Time-panel vast. "De vragen en de kritiek zullen blijven komen zolang hij in zulke wedstrijden niet de echte Lukaku is."

  "Lukaku was een beetje de pineut"

  "Romelu Lukaku speelde een zeer ongelukkige wedstrijd", vatte Marc Degryse de Manchester Derby van de United-spits samen. "Hij was zeer ongelukkig bij de doelpunten van City en liet dé kans op de 2-2 liggen."

  "Zo blijven de vragen en twijfels rond hem hangen. Dat was voor de wedstrijd al een vraagstuk: wanneer zal Lukaku in de topwedstrijden scoren? Dat weegt blijkbaar op hem en dat zal na de derby niet verbeterd zijn."

  Intussen staat Zlatan Ibrahimovic steeds nadrukkelijker in de spelerstunnel te trappelen. "Dat weegt misschien ook op Lukaku. Je voelt aan alles: als hij zo blijft sukkelen, dan zal er wel een moment komen waarop hij aan de kant gezet zal worden."

  "De vragen en de kritiek zullen blijven komen zolang hij in zulke wedstrijden niet de echte Lukaku is. In de eerste helft stond hij geïsoleerd, maar in de tweede helft waren enkele balcontacten niet goed. Hij was een beetje de pineut."

  "In Engeland zijn ze ook gewoon keihard voor spitsen"

  Als speler keek Philippe Clement enkele jaren geleden nog een piepjonge Romelu Lukaku in de ogen. Wat denkt de huidige coach van Waasland-Beveren over de Rode Duivel?

  "Romelu heeft al bewezen dat hij mentaal sterk staat. Hij heeft al klappen gekregen en is daar altijd goed uitgekomen. Zijn grote voordeel ten opzichte van Zlatan: zijn leeftijd. Hij moet gewoon rustig blijven. En je kunt ook een mindere periode hebben."

  Peter Vandenbempt: "In Engeland zijn ze ook gewoon keihard voor spitsen. Romelu wordt er afgemaakt. Hij is een spits die leeft van doelpunten. Hij kan ook belangrijk zijn zonder te scoren, wat Mourinho ook aangeeft. Maar voor hemzelf geldt dat niet."