• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Louwagie: "Onze reeks moet wel eens stoppen, want anders speel je kampioen"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Onder leiding van Yves Vanderhaeghe weet AA Gent weer wat winnen is: al zes keer op rij. "Het cadeautje onder de kerstboom had slechter kunnen zijn", zegt voorzitter Ivan De Witte.

  Yves Vanderhaeghe heeft de Gentse trein opnieuw op de sporen gekregen. Tegen KV Kortrijk boekte hij al zijn zesde overwinning op rij, de bekerwedstrijd tegen Lokeren inbegrepen. Gent is met 22 op 27 opgeklommen van de kelder van het klassement naar de vierde plek.

  "Dat kan je niet geloven", vertelde manager Michel Louwagie in Sportweekend. "We dachten dat het een werk van lange adem zou zijn en hoopten dat we op de 30e speeldag in de top zes zouden staan. We staan er echter nu al, maar we mogen niet beginnen te zweven."

  "22 op 27 is een reeks die je normaal niet kan volhouden. Op die manier speel je kampioen en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet het geval zijn. We moeten realistisch blijven: het doel is Play-off I."

  De Witte: "Afwachten wat het kerstcadeautje zal zijn"

  Ook voorzitter Ivan De Witte glunderde. Om hem helemaal vrolijk te stemmen voor de winterstop, deed hij een ambitieuze nieuwjaarswens: 7 op 12 in de laatste vier wedstrijden. Met de zege tegen Kortrijk op zak, moet Gent dus nog 4 op 9 pakken. Maar eenvoudig is het komende drieluik niet: op Standard, thuis tegen Charleroi en op Anderlecht. "Dan pas zullen we weten waar we staan."

  "Ik ga geen grote ambities meer uitspreken, Play-off 1 zou ik al mooi vinden", aldus De Witte. "Het had slechter kunnen zijn onder de kerstboom, maar laat ons de volgende wedstrijden afwachten wat het kerstcadeautje zal zijn. We geloven in deze groep en in de aanpak van de trainer."

  Video player inladen ...