• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kandidaat-overnemers Anderlecht hebben nog week voor een bod

  Roger Vanden Stock verkoopt zijn aandelen van Anderlecht.

  Kandidaten om Anderlecht over te nemen kunnen tot dinsdag 19 december een officieel bod overmaken aan de club en haar aandeelhouders. Die uiterste datum is aan alle geïnteresseerden meegedeeld.

  Half november raakte bekend dat landskampioen Anderlecht te koop staat. Er was toen sprake van 2 potentiële kopers:  de Oezbeeks-Russische zakenman Alisjer Oesmanov en Paul Gheysens van bouwpromotor Ghelamco, gesteund door Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute.

  Alle kandidaat-kopers hebben nog tot volgende week dinsdag, 19 december, om een officieel bod over te maken aan de club en haar aandeelhouders. Het uitgebrachte bod moet ook bindend zijn.

  Daarna zullen de aandeelhouders de voorstellen bespreken en beslissen of en in welke mate de club verkocht wordt.

  Het is intussen duidelijk dat niet langer alle aandeelhouders per se (al) hun aandelen willen verkopen, want er is aan geïnteresseerden gevraagd om (ook) een bod te doen op 50 procent + 1 van de aandelen.

  Ghelamco had al eerder een bod uitgebracht om 100 procent van de club te kopen, een bod dat beperkt was in de tijd en verviel op 20 november. Maar dat wordt nu op vraag van de club verlengd. Tegelijk wordt ook aan het bouwbedrijf gevraagd om een voorstel te doen voor 50%+1.

  Om ervoor te zorgen dat kandidaat-kopers een bindend bod kunnen doen, krijgen ze deze week alle nodige informatie van de club om een due-dilligence onderzoek uit te voeren. Met andere woorden: om de boeken van Anderlecht grondig door te nemen.

  Het is de bedoeling van Anderlecht om snel een beslissing te nemen. Voorzitter Roger Vanden Stock en zijn rechterhand Philippe Collin willen dat om belastingtechnische redenen graag voor het einde van het jaar.