• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clement: "Genk? Er is geen contact. Met Gent was dat er wel, maar dat was niet het moment"

  Clement wil bij Waasland-Beveren blijven, maar wil Morioka dat ook?

  Philippe Clement kwam in Extra Time uitleg geven over zijn eigen toekomst én die van zijn goudhaantje Ryota Morioka. Hij is zelf niet van plan de club te verlaten en hoopt dat ook de Japanner Waasland-Beveren trouw blijft in de winter.

  Philippe Clement is nog maar enkele maanden hoofdcoach, maar het gonst al een tijdje van de geruchten over een overstap. Nu zou ook Racing Genk bij hem aankloppen om Albert Stuivenberg te vervangen.

  "Ik heb geen enkel contact gehad met Genk", zegt Clement in Extra Time. "Uit respect voor Waasland-Beveren en Genk wil ik daar ook niet meer over zeggen. Wat ik ook zeg, het is ofwel niet goed voor Genk ofwel niet goed voor Waasland-Beveren."

  Clement geeft toe dat hij wel al andere aanbiedingen heeft gehad. "Gent heeft contact met mij opgenomen na het ontslag van Vanhaezebrouck. Maar uiteindelijk vonden we het allebei niet opportuun om op dat moment over te stappen."

  Mocht Clement nog twijfelen, dan krijgt hij nog een gouden raad van Peter Vandenbempt: "Ik denk dat als je pas trainer bent geworden en je doet het heel goed bij je eerste club dat je dan best het seizoen gewoon goed uitdoet. Die andere kansen komen nog wel."

  "Ik zou ook bij Waasland-Beveren blijven", voegt Franky Van der Elst eraan toe. "Je doet het daar fantastisch. Je laat Waasland-Beveren op een andere manier spelen, heel aanvallend. Al ben je daar nog niet volledig voor beloond."

  Clement concludeert: "We zijn hier aan het speculeren over dingen waar niets van aan is. Ik moet mij op dit moment niet met die vraag bezighouden, want de vraag is niet eens gesteld."

  Video player inladen ...

  "Morioka zou moeten blijven, dat is ook voor hemzelf het beste"

  Terwijl Philippe Clement zelf niet meteen zwicht voor de eerste club die bij hem aanklopt, is dat voor zijn Japanse sterspeler Morioka mogelijk anders. De vrees is dat de assistkoning in de winter voor grof geld de Freethiel zal verlaten.

  "Ik hoop dat hij blijft. Als coach zou ik hem en de club ook adviseren: wachten", zegt Philippe Clement. "Een scenario zoals met Bandé (die naar Ajax trekt, maar het seizoen wel uitdoet bij KV Mechelen) zou ideaal zijn. Ook voor hem."

  "Er zijn immers 2 scenario's als je vertrekt in de winterstop: ofwel ga je naar een club die in de problemen zit en die snel iemand nodig heeft. Ofwel ga je naar een club die goed draait en waar je de plaats moet zien te veroveren van iemand die goed aan het spelen is."

  "Met het oog op het WK zou het ook het beste zijn dat hij bij ons zou blijven. Maar er hangen altijd veel mensen rond zulke spelers. Hij denkt zelf misschien ook: volgende week ben ik eventueel geblesseerd en dan is het plots een ander verhaal."

  Video player inladen ...

  "PO I? Als je de lat blijft verleggen, loert ontgoocheling om de hoek"

  Terwijl Waasland-Beveren de voorbije seizoenen toch vooral een grijze muis was, lijkt de club onder Philippe Clement zowaar te kunnen meedoen voor Play-off I. Zelf tempert hij die ambitie.

  "Je kunt de lat niet steeds hoger blijven leggen. Eerst was de ambitie om rond de 12e plaats te eindigen, daarna is dat verlegd naar de 10e plaats en nu zouden we plots voor Play-off I moeten gaan. Zo dreig je aan het einde van de rit sowieso ontgoocheld te zijn."

  Video player inladen ...