• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Standard vangt bot: Sa Pinto blijft 3 matchen geschorst

  Ricardo Sa Pinto werd geschorst na zijn gedrag tegen Anderlecht.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Standard-trainer Ricardo Sa Pinto zit vanavond niet op de bank tegen Waasland-Beveren. Sa Pinto blijft ook in beroep 3 wedstrijden geschorst. Dat heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep beslist. "Standard beschouwt deze beslissing als oneerlijk en zal verder geen commentaar geven", laat de Luikse club weten.

  Standard en bondsparket krijgen hun zin niet

  De soap rond Ricardo Sa Pinto begon in de bekerwedstrijd tussen Anderlecht en Standard. De coach van Standard ging tegen de grond nadat hij geraakt was door een bekertje uit de tribune.

  Sa Pinto werd door de scheidsrechter naar de tribunes verwezen, maar ging daarna door het lint. De Portugees werd op het matje geroepen, het bondsparket eiste een schorsing van 6 weken.

  Sa Pinto kreeg eerder deze week een sanctie van 2 weken (2 competitiematchen en 1 bekermatch), maar Standard én het bondsparket vochten die beslissing aan. De Geschillencommissie Hoger Beroep had vandaag het laatste woord: de sanctie blijft.

  Dat betekent meteen ook dat Sa Pinto vanavond niet in de dug-out zit tijdens Waasland-Beveren-Standard. Ook de bekermatch tegen Oostende (12/12) en het competitieduel tegen AA Gent (16/12) zullen zonder Sa Pinto verlopen.

  De motivering van de Geschillencommissie Hoger Beroep

  "De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft begrip voor de emotionele reactie van Sa Pinto op de beslissing van de scheidsrechter om het spel niet stil te leggen. Het is evenwel niet de bevoegdheid van deze commissie om over de beslissing te oordelen."

  "Wat wel vaststaat, is dat de scheidsrechterlijke beslissing de directe reden is voor het overdreven en ongepaste gedrag van Sa Pinto. De scheidsrechterlijke beslissing mag daar geen rechtvaardiging voor zijn", schreef commissievoorzitter Michel Palumbo in zijn motivering.

  "Uit de stukken die in het dossier aan bod komen, moeten we Sa Pinto verantwoordelijk stellen voor zijn onaanvaardbare taal ten aanzien van de scheidsrechters, het feit dat hij op het terrein gaat zitten - wat totaal ongepast is voor een trainer, en het feit dat hij minstens vier keer zijn technische zone heeft verlaten. Sa Pinto brengt geen bewijzen aan om die vaststellingen van de scheidsrechter te ontkrachten."