• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto geeft bondsprocureur flinke bolwassing: "Ik speel geen theater"

  Sa Pinto: "Ik ben heel teleurgesteld in het parket."

  Standard-coach Ricardo Sa Pinto heeft tijdens de zitting van de Geschillencommissie zwaar uitgehaald naar het Bondsparket. Dat wil immers dat de Portugees zes weken aan de kant staat in plaats van twee. In de vooravond volgde de definitieve uitspraak: Sa Pinto blijft twee weken geschorst.

  Ricardo Sa Pinto moest vandaag verschijnen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep. De coach van Standard werd 2 weken geschorst na de bekerwedstrijd tegen Anderlecht, maar Standard ging in beroep. Het Bondsparket daarentegen vindt dat de straf van 2 naar 6 weken moet worden opgetrokken.

  Tijdens de zitting van vandaag heeft Sa Pinto zwaar uitgehaald naar bondsprocureur Gilles Blondeau. "Ik ben heel teleurgesteld in het parket. Ik speel helemaal geen theater. Ik ben geen slecht persoon. Zeg zulke dingen niet. Dat is niet goed voor mij, voor jou of voor het Belgische voetbal", zei de Portugees. 

  "Ik ben een serieuze trainer die gepassioneerd bezig is met zijn vak. Ik wilde hier aanwezig zijn, ook al heb ik straks een belangrijke wedstrijd (tegen Waasland-Beveren), om te tonen dat ik met de situatie zit."

  "Ik heb een uitstekende relatie met het Belgische voetbal: de supporters, andere trainers, de spelers en ook met de scheidsrechters. Ik provoceer niemand, maar sta wel bekend als een emotioneel persoon", vertelde hij verder.

  Sa Pinto: "Hoe moet ik de volgende keer reageren?"

  "De supporters van RSC Anderlecht creëerden een negatieve sfeer en gooiden met allerlei voorwerpen naar ons. Ik ben dan ook geschokt over deze situatie. Het was een vurige match. Na de eerste tijdelijke stillegging zei de teammanager me dat de wedstrijd bij het eerstvolgende incident gestaakt zou worden. Ik hoorde een knal, voelde koude vloeistof op mijn benen en was daardoor geschrokken", legt hij uit.

  "Ik bleef zitten en vroeg om de scheidsrechter te halen. Ik deed alles volgens de regels, ik wilde gewoon tonen wat er gebeurd was aan de ref. Wat was er nog meer nodig om de projectielen te stoppen? Waarom staakte de scheidsrechter de match niet zoals hij had gezegd? Hoe moet ik een volgende keer reageren? Zeg het mij en ik zal het onthouden voor een volgende keer", richtte Sa Pinto zich tot drie commissieleden.