• home
 • video
 • pas verschenen

  Musonda Jr. verlengt bij Chelsea: "Ik ben zeer blij en trots"

  Charly Musonda Jr. blijft gewoon waar hij is.

  Charly Musonda Jr. (21) heeft tot 2022 bijgetekend bij Chelsea. De middenvelder leek door een gebrek aan speelkansen op een breuk aan te sturen, maar blijft nu toch in Londen.

  "Ik wil tot het eerste team doorstoten"

  "Ik ben zeer blij en trots", vertelt Charly Musonda Jr. op de Chelsea-site over zijn contractverlenging. "Ik ben op jonge leeftijd naar deze club gekomen en ik ben zeer blij dat ik hier kan blijven."

  "Ik houd van deze club. Dit is dus een mooi moment voor mezelf en voor mijn familie. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en wil tot het eerste team doorstoten."

  Sportief directeur Marina Granovskaia: "We zijn zeer tevreden dat Charly zijn toekomst aan deze club verbonden heeft. Hij is een groot talent, van wie we geloven dat hij een belangrijke speler kan worden in het eerste team."

  Instagram-berichten van oktober lijken verleden tijd

  Charly Musonda Jr. had nog een contract tot 2019 bij Chelsea. Het jeugdproduct van Anderlecht voetbalt sinds 2012 bij de club uit Londen. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Real Betis.

  In oktober had Musonda zijn ongenoegen nog laten blijken over de weinige speelminuten onder Antonio Conte. "Ik werk harder dan ooit. En wat krijg je ervoor terug? Helemaal niets", schreef hij op Instagram.

  Een weekje later klonk Musonda op de sociale media al een stuk gematigder. "Ik voel me gezegend bij een van de grootste clubs ter wereld op zo'n jonge leeftijd." Met de contractverlenging lijken de plooien nu helemaal gladgestreken.