• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "7 punten is mooi, maar de tol in de competitie is zwaar geweest"

  Francky Dury (archief) is tevreden over de EL-campagne van zijn team.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Zulte Waregem sloot gisteren zijn Europa League-campagne af met een knappe zege tegen Lazio (B). Francky Dury is tevreden over zijn team, maar beseft ook dat het in de competitie beter moet de komende weken. "We moeten wedstrijden beginnen te winnen."

  "Ik heb even aan de wedstrijd tegen Club Brugge gedacht"

  Zulte Waregem versloeg Lazio in eigen huis met 3-2. "Het was geen gemakkelijke wedstrijd", zei coach Francky Dury achteraf. "Ook de invallers van Lazio kunnen heel goed voetballen. Het viel me op dat ze allemaal over veel technische bagage en tactische discipline beschikken."

  "Met het vroege doelpunt pakten we veel vertrouwen, maar daarna hadden we wat geluk. Ze kwamen terug tot 2-2 en toen heb ik toch even aan de wedstrijd tegen Club Brugge gedacht, waar het ook nog 3-2 werd. Ik was bang dat we ten onder zouden gaan, maar ik ben heel blij met de zege want we hebben al veel klappen gekregen dit seizoen."

  Wat denkt Dury van de 7 op 15 van zijn ploeg in de Europa League? "We hebben gedaan wat we moesten doen. Nice en Lazio waren te sterk, daar moeten we niet flauw over doen. Ik ben blij dat we Vitesse achter ons hebben kunnen houden."

  "7 punten is mooi, maar de tol in de competitie is wel zwaar geweest. We hebben ons niet belachelijk gemaakt en onze rol in Europa gespeeld."""

  "Voor de winterstop nog 4 belangrijke wedstrijden"

  Zondag moet Zulte Waregem naar Sint-Truiden. "Meteen een heel belangrijke wedstrijd op een moeilijk veld", aldus Dury. "Tegen Vitesse wonnen we ook en toen verloren we drie dagen later in de competitie. Er is nog veel werk en het programma is zwaar."

  "Ik hoop dat we wat kunnen terugkeren op de andere ploegen. Want het is de voorbije weken een vrije val geweest van plaats 3 naar 11. We krijgen voor de winterstop nog nog 4 belangrijke wedstrijden. We moeten proberen toch 2 of 3 keer te winnen om de aansluiting met de top 6 niet te verliezen."

  "Je mag ook niet vergeten dat we vier belangrijke spelers missen. De Mets, Jensen, Derijck en Olayinka zijn niet beschikbaar en dat voelen we wel. De concurrentie wordt hevig en het zal knokken worden voor een plaatsje in de top 6."

  "Na de winterstage volgen nog 9 wedstrijden, dat is 1/3e van de competitie. Daarin moeten we het zo goed mogelijk proberen te doen", concludeerde Dury.

  Video player inladen ...