• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck over Celtic: "Onze kansen zijn zeer klein"

  Hoe pakt Hein Vanhaezebrouck het dinsdagavond aan?

  Anderlecht staat morgenavond voor een loodzware opdracht op het veld van Celtic Glasgow. "We kunnen alles zetten op een snel doelpunt, maar dan ken ik het gevolg", zegt RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck over de tactische aanpak in Schotland.

  "Er zal zeer veel lawaai zijn"

  Anderlecht moet minstens drie keer scoren tegen Celtic. Geen evidente opdracht, maar een snelle goal zou paars-wit al een handje helpen.

  "Maar het is niet belangrijk om vroeg te scoren, helemaal niet", zegt trainer Hein Vanhaezebrouck over het duel tegen de Schotten.

  "De timing van de eerste goal doet er niet toe. Als we pas halfweg de tweede helft voor het eerst scoren, dan kunnen we er nog altijd voor gaan."

  "We kunnen alles zetten op een vroeg doelpunt, maar dan ken ik het gevolg: meteen een tegendoelpunt. En dan wordt het dubbel zo moeilijk."

  "We zullen morgen het veld opkomen en er zal zeer veel lawaai zijn. De supporters zullen achter hun ploeg staan en de spelers zullen vleugels krijgen. Hun start wordt misschien verwoestend. Als we dat overleven, dan kunnen we misschien iets forceren."

  "Om door te stoten moet alles perfect zijn"

  Gelooft Hein Vanhaezebrouck eigenlijk echt in de kansen van Anderlecht? "We moeten hier een goeie wedstrijd spelen en we moeten hier iets rapen. Dat zou al zeer goed zijn."

  "Maar om met drie goals verschil te winnen en om door te stoten, dan moet alles perfect zijn en heb je bijzonder veel geluk nodig."

  "Onze kansen zijn zeer klein. We moeten het realistisch bekijken. We gaan voor een resultaat. Winnen zou fantastisch zijn, maar een gelijkspel is ook goed."

  Tweets over de training van Anderlecht in Schotland