• home
 • video
 • pas verschenen

  Overmars over Bandé: "Fans zullen veel plezier aan hem beleven"

  Marc Overmars met Hassane Bandé.

  Dik tien wedstrijden in de Jupiler Pro League: meer had Hassane Bandé niet nodig om Ajax te overtuigen van zijn kwaliteiten. "We moesten snel handelen", zegt Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax.

  Hassane Bandé blijft nog tot juni bij KV Mechelen en maakt dan de overstap naar Ajax, waar hij een contract getekend heeft tot medio 2023. Het gaat dus snel voor Bandé, die pas 7 maanden geleden neerstreek in Mechelen.

  "Wij volgen Bandé al een tijdje en zijn daarin absoluut niet de enige club. We moesten snel handelen, maar wij wilden ook ons huiswerk goed gedaan hebben. Dat is allemaal gelukt. Ik ben dus blij dat hij nu getekend heeft, ook al komt hij pas na dit seizoen naar Amsterdam", vertelt Marc Overmars.

  "Hij is nog maar 19 jaar en een groot talent, dat bij Mechelen veel vanaf de flank speelt, maar hij is op alle aanvallende posities inzetbaar. Een doelgerichte speler met veel dreiging. Ik denk dat wij samen met onze fans veel plezier aan hem zullen beleven.”

  Bandé: "Een stap vooruit"

  "Uiteraard ben ik heel tevreden met de overstap die ik ga maken, want sportief gezien is het een stap vooruit", zegt Hassane Bandé zelf op de website van Ajax.

  "Maar eerst heb ik een missie met KV Mechelen. Ik ben ze dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik wil dit seizoen succesvol afronden."

  "Nu ik in Amsterdam getekend heb, is het duidelijk wat ik ga doen en kan ik me volledig focussen op KV Mechelen. Na de zomer richt ik mij op Ajax om mij daar voort te ontwikkelen en ook met Ajax succesvol te zijn.”