• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als één iemand ons uit de put kan helpen, dan is het Dury wel"

  Zulte Waregem staat pas 11e met 19 punten.

  Zulte Waregem beleeft voorlopig een grijs seizoen. Na 3 op 27 is de bekerwinnaar weggezakt naar de rechterkolom in het klassement. "We zullen weer punten pakken en dan zullen we ook eventuele ambities uitspreken", zegt de voorzitter van Essevee.

  "We mogen dit niet minimaliseren"

  Vorig jaar werd Zulte Waregem herfstkampioen, veroverde het een stek in Play-off I en won het de beker. Dit seizoen krijgt Essevee zijn motor in de Belgische competitie maar niet aan de praat.

  "We zitten in een vervelende situatie. We zijn het niet meer gewoon om zoveel matchen te verliezen", zegt Zulte Waregem-voorzitter Carl Ballière aan Sporza.

  "We mogen dit niet minimaliseren. 3 op 27 is verontrustend. Maar anderzijds: Francky Dury heeft in juli 14 nieuwe spelers heel goed ingepast. We waren goed begonnen aan de competitie met een jonge en totaal nieuwe groep."

  "De grote miserie is begonnen met het Europese voetbal. Daar werden we in ons ritme gepakt. Als we terugvallen op een normaal ritme, dan zullen we de goeie cadans wel terugvinden. Alles komt een beetje samen: een jonge kern, een heel zwaar programma en enkele geblesseerden."

  "Het is gevaarlijk om nu al druk te zetten"

  Wat zijn dan de ambities van Zulte Waregem in deze voetbaljaargang? "Ik zal me daar niet meer over uitspreken", klinkt het bij de preses. "We moeten ons herpakken en moeten punten pakken. Ik geloof daar in. Dan zullen we ook onze ambities uitspreken. Maar het is gevaarlijk om nu al druk te zetten."

  Moet coach Francky Dury zich zorgen maken? "We hebben gisteren een lang gesprek gehad na de match. We kunnen hem niets verwijten. Als er één iemand ons uit de problemen kan helpen, dan is het Francky wel. Ik ben ervan overtuigd dat we uit de put geraken, maar ik spreek me niet meer uit over ambities. Maar we zullen niet aan paniekvoetbal doen."

  "We moeten onze beperkingen ook leren aanvaarden. Wat we vorig jaar gepresteerd hebben, kunnen we niet elk seizoen herhalen. Er kan eens een overgangsseizoen komen en misschien is dat dit jaar zo."