• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "We hebben een schandalige eerste helft gespeeld"

  Genk raapte gisteren niets bij KV Mechelen.

  Racing Genk ging gisteren met de billen bloot bij KV Mechelen (3-2), bij de rust was het al 3-0. Technisch Directeur Dimitri de Condé beseft dat het veel beter moet de komende wedstrijden. "Ik verwacht een scherpere spelersgroep, het probleem ligt niet bij de trainer." Genk viel uit de top 6 na een 0 op 6.

  "Er moest iemand opstaan en dat gebeurde niet"

  Genk slikte 3 goals in de eerste 45 minuten Achter De Kazerne. "We hebben een schandalige eerste helft gespeeld", legt De Condé de vinger op de wonde. "Dat is pijnlijk en komt heel hard aan. Iedereen in de kleedkamer had ook dat gevoel."

  "We liepen er eigenlijk gewoon wat tussen. We begonnen goed met een kans in de eerste minuut en kregen daarna ongelukkig die eerste goal tegen. Daar gingen we niet goed mee om. Dat is de grootste ontgoocheling, niet de nederlaag op zich."

  "Na de 1-0 was het helemaal weg bij ons. We wonnen geen duels meer en dat moet veel beter in de toekomst. We hebben het niet gemakkelijk. Er zijn heel veel geblesseerden. KV Mechelen heeft goed gebruikgemaakt van ons gebrek aan een verdedigende middenvelder."

  "Er moest iemand opstaan en dat gebeurde niet. We hopen iedereen terug te krijgen na de winterstop, maar als je een eerste helft speelt zoals hier in Mechelen, dan maakt het niet uit wie op het veld staat."

  "De lat moet hoger"

  Staat de spelersgroep nog 100% achter trainer Albert Stuivenberg? "Het probleem ligt niet bij de trainer. Iedereen zat naar elkaar te kijken in de eerste helft. Het is een goedkope uitleg om het op de trainer te steken. Hij kijkt zelf ook wel in de spiegel."

  "Ik verwacht een scherpere spelersgroep in de volgende wedstrijden. Als je bij Genk speelt, moet je met de druk en de ambities kunnen omgaan. Er zijn door het bestuur veel inspanningen gedaan om deze groep samen te houden. De lat moet hoger."