• home
 • video
 • pas verschenen

  "België is het aan zijn stand verplicht om groep te winnen"

  0 / 0
  Peter Vandenbempt heeft de WK-loting bijgewoond in Moskou. De voetbalcommentator van Sporza spreekt van een uitstekende loting voor de Rode Duivels.

  Uitstekende loting

  Het is een uitstekende loting. Engeland was zeker niet het sterkste land uit pot 2. De Engelsen hebben twee teleurstellende toernooien achter zich, maar het is wel een land in opmars. Met een nieuwere generatie timmert Engeland weer aan de weg naar boven. Een flinke tegenstander, maar wel binnen bereik van de Rode Duivels.

  Panama is een WK-debutant, al hebben ze wel een coach met ervaring op een WK. En Tunesië heeft de voorbije jaren toch ook niet te veel potten gebroken op internationaal niveau. In deze poule zijn de Rode Duivels het aan hun stand verplicht om groepswinnaar te worden.

  De mogelijke tegenstanders in de 1/8e finales vallen ook redelijk mee, dat had erger gekund. Daar zouden de Belgen op hun best ook moeten door geraken. En als alles volgens plan verloopt, wacht Brazilië of Duitsland in de kwartfinales. Om goed te zijn, is dat toch een ronde te vroeg, maar dat is eigenlijk nog toekomstmuziek.

  Afstanden zijn geen probleem

  Er was vooraf heel wat te doen om de verre verplaatsingen in groep G, maar ik denk toch dat het reizen geen probleem wordt. Het is ver, maar voor zover ik weet hoeven ze niet te voet te gaan. Met het vliegtuig is dat toch snel overbrugd. Ik zou er geen al te groot probleem van maken.

  In Sotsji hebben de Rode Duivels dit voorjaar nog een oefenmatch gespeeld, dat is bij wijze van spreken vertrouwd terrein. De Belgen kunnen altijd met gemak terugkeren naar hun basiskamp in Moskou.

  Southgate in zijn nopjes

  De tegenstanders in de groepsfase spreken met het grootste respect over België. We hebben natuurlijk een internationale reputatie gekregen door al die spelers in de Premier League. De Engelse bondscoach Gareth Southgate was echt opgewonden met de loting. Hij kent Roberto Martinez en al die spelers natuurlijk heel erg goed. Southgate was erg in zijn nopjes.

  Peter Vandebempt