• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard al 476 keer foutief afgestopt in Premier League-carrière

  Eden Hazard moet bekomen van een tackle van Mohamed Salah.

  Eden Hazard is tijdens een wedstrijd vaak slachtoffer van snedige tackles. Coach Conte wil de Belgische superster van Chelsea sterker zien worden: "Hazard moet een manier vinden om om te gaan met verdedigers die niet naast een tackle kijken om zijn aanvallende impulsen te stoppen."

  "Niet verschillend van Messi, Ronaldo en Neymar"

  Eden Hazard wordt vaak tegen de grasmat gewerkt. Dribbelen is het handelsmerk van de 26-jarige Belg en daarom grijpen zijn tegenstanders al eens hard in. Coach Antonio Conte vergelijkt de situatie met drie supersterren van het voetbal.

  "Voor Messi, Ronaldo en Neymar is dat hetzelfde. Ze zijn goede, snelle en zeer technische spelers. Het is moeilijk om hen af te stoppen. Een trap krijgen maakt deel uit van een wedstrijd. Om Hazard af te stoppen moet je soms een harde keuze maken."

  "Eden is een belangrijke speler voor ons en hij is dit soort situaties gewend. Hij weet dat hij geduld moet opbrengen. Hij moet een manier vinden om om te gaan met verdedigers die niet naast een tackle kijken om zijn aanvallende impulsen te stoppen", zegt Conte.

  Dit seizoen: 24 overtredingen op Hazard

  Dit seizoen zijn de tegenstanders van Hazard niet mals voor hem. Met 24 overtredingen mee moet hij enkel 5 spelers voor hem laten. Onder wie Alexis Sanchez, de superster van Arsenal, en Dele Alli, het jonge talent van Tottenham. 

  Premier League 2017/2018
   spelerteamfouten meematchenfouten mee per match (gem.)
  1.RicharlisonWatford42143,00
  2.Dele AlliTottenham Hotspur36132,77
  3.ChicharitoWest Ham United34113,09
  4.Jordan AyewSwansea32132,14
  5.Alexis SanchezArsenal30103,00
  6.Eden HazardChelsea24102,40
   Rajiv van la ParraHuddersfield Town24131,85
   Ruben Loftus-CheekCrystal Palace2492,66
  9.Joshua KingBournemouth23112,09
  10.Idrissa GueyeEverton22131,69

  In totaal: 476 overtredingen op Hazard

  De statistieken worden nog indrukwekkender als we kijken naar het lijstje overtredingen sinds het debuut van Hazard in de Premier League. In deze tabel staat hij autoritair eerste met maar liefst 476 meegekregen overtredingen. Eerste achtervolger Wilfried Zaha heeft er 202 (!) minder.

  Premier League, sinds debuut Hazard
   spelerteamovertredingen mee
  1.Eden HazardChelsea476
  2.Wilfried ZahaCrystal Palace274
  3.Alexis SanchezArsenal237
  4.Leighton BainesEverton224
  5.David SilvaManchester City220

  Mindere tweede helft Hazard na overtreding Salah

  Chelsea speelde afgelopen zaterdag 1-1 gelijk op het veld van Liverpool. Mede dankzij een assist van Hazard voor de goal van Willan. In minuut 46 kreeg Hazard een overtreding te incasseren van Mohamed Salah en dat tekende zijn tweede helft. Hij kwam minder aan de bal, ging minder het duel aan en deed ook aanzienlijk minder dribbels.

  Eden Hazard tegen Liverpool
  1e helftEden Hazard2e helft
  3Kansen gecreëerd2
  8Succesvolle dribbels2
  38Balcontacten32
  1Schoten0
  15Duels6
  9Dribbels4
  14Passes21
  10Duels gewonnen4