• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck over natrappende Lukaku: "Hij voelt de druk van Zlatan"

  Wesley Sonck weet hoe het is om spitsbroer te zijn van Zlatan Ibrahimovic.

  Dat Romelu Lukaku ontsnapt aan een schorsing voor zijn natrappende beweging verbaasde maandagavond ook het panel van Extra Time. Twee redenen, volgens Sonck, Joos, Degryse en Van der Elst: Lukaku is gefrustreerd, omdat het minder gaat + de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic.

  "Ik vind het heel raar dat Romelu Lukaku hier niet voor geschorst wordt", opent Filip Joos. "Er zijn dus mensen die hiernaar gekeken hebben en zeggen: dit mag."

  Ook in de oefeninterland tegen Mexico ontsnapte Lukaku onlangs al aan rood. "Wellicht is hij gefrustreerd omdat hij in een mindere periode zit", denkt Wesley Sonck.

  "Voor hemzelf is dit fantastisch, want hij heeft dit nu 2 keer mogen doen zonder dat hij ervoor gestraft wordt", zegt Joos.

  "Als hij nu nog niet gewaarschuwd is, dan ben je net als De Rossi (die afgelopen week, niet voor het eerst, rood kreeg voor slaan, red). Maar net als bij De Rossi is er een groot verschil tussen het gedrag van Lukaku op het veld en daarbuiten."

  VIDEO: Lukaku laat zich even gaan tegen Brighton

  De "dominante figuur" Zlatan

  Een andere verklaring voor de uithaal van Lukaku is de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic. "Die zal op training wel eens tegen Lukaku gezegd hebben: "I'm back!" Al lachend, maar uiteindelijk weet je het toch wel", zegt Sonck, ex-ploegmaat van Ibrahimovic bij Ajax.

  "Je voelt die druk. Terwijl Lukaku de eerste matchen van het seizoen die druk niet voelde. Toen was hij de onbetwiste nummer 1."

  "Ik kan niet geloven dat Lukaku daar nu een probleem van maakt", is Marc Degryse als enige aan tafel sceptisch. Franky Van der Elst vindt dan weer dat de Zweed "een dominante figuur" is.

  "Vergeet ook niet dat hij een heel goeie relatie heeft met José Mourinho. Die twee, dat is liefde", zegt Joos. "Maar waarom probeert hij het niet eens met 2 vooraan? Zlatan als statische spits en Lukaku die daarrond zwerft. Want voor je het weet, krijgt Lukaku het gevoel dat hij minderwaardig is aan Zlatan."

  Extra Time over Lukaku-Ibrahimovic: