• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku ontsnapt aan sanctie na dubbele natrapbeweging

  Lukaku moet niet op de strafbank gaan zitten.

  Romelu Lukaku moet geen straf vrezen na zijn onsportief gedrag tegen Brighton and Hove Albion dit weekend. De spits van Manchester United trapte twee keer na op verdediger Gaetan Bong.

  Romelu Lukaku kon zaterdag niet scoren tegen Brighton & Hove Albion, maar net voor het winnende doelpunt van Ashley Young liet de spits van Manchester United zich toch gelden in de zestien.

  Lukaku pakte uit met een dubbele natrapbeweging naar verdediger Gaetan Bong. De actie werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, maar de Engelse voetbalbond FA kon vandaag wel nog een sanctie eisen.

  Zover komt het niet. De FA legde de beelden voor aan drie ex-scheidsrechters uit de Premier League, die elk een eigen oordeel moesten vellen.

  Het drietal moest unaniem oordelen dat de actie rood verdiende en Lukaku dus vervolgd moest worden, maar dat was niet het geval. Lukaku ontloopt een schorsing van 3 matchen en is dus beschikbaar tegen Watford, Arsenal en Manchester City.

  VIDEO: Lukaku krijgt geen sanctie voor deze actie

  Coach: "Romelu was fantastisch"

  De fase met Romelu Lukaku was een van de gespreksonderwerpen na United-Brighton, maar coach José Mourinho was toch vooral vol lof over zijn spits.

  "In de laatste minuut was Lukaku aan het jagen zoals hij in de eerste minuut deed. Zoals hij de match beëindigde, dat is de mentaliteit die ik wil zien. Maar helaas is niet elke speler gelijk", vertelde de Portugees. "Romelu was fantastisch. Hij heeft niet gescoord, maar daar geef ik niet om."