• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Verwijt de supporters niet dat ze niet achter de ploeg staan"

  "Ik verwijt de supporters niet dat ze niet achter de ploeg staan."

  Hein Vanhaezebrouck heeft op zijn persbabbel zijn kritiek op de Anderlecht-aanhang genuanceerd. "Ik heb alleen gezegd dat er meer enthousiasme mocht zijn na de 1e helft tegen Bayern", klinkt het. "Als het goed is, mogen er een paar decibels bij."

  Na de wedstrijd tegen Bayern München reageerde Hein Vanhaezebrouck met gemengde gevoelens. "Toen ik van het veld kwam bij de rust was het wel stil", klonk het toen. "Wat verwachten de mensen dan van ons eigenlijk?"

  Op zijn persbabbel in de aanloop naar de wedstrijd tegen Kortrijk zondag kwam Vanhaezebrouck nog eens terug op die uitspraken. "Ik heb alleen gezegd dat ik vond dat er meer enthousiasme had mogen zijn na de 1e helft."

  "Dan kun je een push geven om te zeggen: "We staan achter jullie". In de 2e helft hebben ze ons gesteund en was de sfeer goed. Ik verwijt hen niet dat ze niet achter de ploeg staan. Ik heb alleen aan hen gevraagd om iets extra's te doen, wat ik ook aan onze spelers gevraagd heb trouwens."

  "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, de lat ligt hoog. Ik wil die niet verlagen, maar als het goed is, mogen er een paar decibels bij", aldus Vanhaezebrouck.

  "Teo had meer moeten doen met die kansen, we zullen hem proberen te helpen"

  De Anderlecht-trainer benadrukte ook dat hij het vertrouwen behoudt in Lukasz Teodorczyk, die woensdag geen prettige avond beleefde en een aantal grote kansen liet liggen. "Teo heeft veel goeds gedaan. Hij heeft een assist afgeleverd en het was door hem dat Bayern in problemen gebracht werd."

  "Maar hij had meer moeten doen met die kansen. We gaan hem daarbij proberen te helpen. Je mag hem daarop niet afmaken. Een spits wordt afgerekend op doelpunten, maar hij is nog altijd belangrijk en we moeten hem blijven steunen. Aan de rust zag je al dat hij daarmee zat. We hebben dan op hem ingepraat en dat zag je in de 2e helft."

  "Hij heeft goed gereageerd, maar uiteindelijk verlies je en komt alle reactie op hem. Ik vind ook dat we doelpunten gepakt hebben die vermijdbaar waren. Je kunt kijken naar wie kansen mist, maar ook hoe je doelpunten weggeeft", besluit Vanhaezebrouck.