meest recent

do 23 november 2017 06:47
      Griezmann opende de score voor Atletico Madrid.
      Juventus en Barcelona lieten het net niet trillen gisteren, maar in de andere Champions League-wedstrijden van woensdagavond werd wel (veel) gescoord. Een overzicht.

Groep A: CSKA Moskou - Benfica 2-0

13' Sjennikov 1-0,
      56' Jardel (own) 2-0

CSKA-doelman Igor Akinfejev hield voor het eerst in 43 CL-wedstrijden de nul.

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd door op deze link te klikken.

Groep A: FC Basel - Manchester United 1-0

89' Lang 1-0

Marouane Fellaini en Romelu Lukaku speelden de hele wedstrijd bij Manchester United, dat al zeker was van een plaats in de achtste finales. Fellaini raakte de paal met het hoofd.

Groep B: Paris Saint-Germain - Celtic 7-1

1' Dembélé 0-1,
      9' Neymar 1-1,
      22' Neymar 2-1,
      28' Cavani 3-1,
      35' Mbappé 4-1,
      75' Verratti 5-1,
      79' Cavani 6-1,
      80' Alves 7-1

PSG, met Thomas Meunier 90 minuten op de bank, dendert verder door de groepsfase van de Champions League. Dankzij de 7 goals tegen Celtic heeft het nu een doelsaldo van 24-1 na 5 wedstrijden. Het is uiteraard geplaatst voor de volgende ronde, maar nog niet als groepswinnaar.

Groep B: Anderlecht - Bayern München 1-2

51' Lewandowski 0-1,
      63' Hanni 1-1,
      77' Tolisso 1-2

Anderlecht blijft troosteloos laatste in groep B met 0 punten. De landskampioen speelde wel zijn beste wedstrijd in de Champions League. Bayern is, net als PSG, door naar de volgende ronde. De twee topclubs vechten volgende week om de groepszege, al wordt dat niet gemakkelijk voor de Duitsers aangezien ze beter moeten doen dan de 0-3 van in de heenwedstrijd.

Groep C: Qarabag FK - Chelsea 0-4

21' Hazard (pen) 0-1,
      36' Willian 0-2,
      73' Fabregas (pen) 0-3,
      85' Willian 0-4

Eden Hazard opende de score voor Chelsea en verdween na iets meer dan een uur spelen naar de bank. Thibaut Courtois speelde de volledige wedstrijd. Chelsea is groepswinnaar in Groep C.

Groep C: Atletico Madrid - AS Roma 2-0

69' Griezmann 1-0,
      85' Gameiro 2-0

Door het ontbreken van Daniele De Rossi was Radja Nainggolan de aanvoerder bij AS Roma. Hij speelde de hele wedstrijd en raakte één keer de paal met een schot. Yannick Carrasco begon aan de partij voor Atletico Madrid en werd na 67 minuten vervangen.

Atletico staat derde met 6 punten, Roma tweede met 8. Op de slotspeeldag trekt Atletico naar Chelsea, terwijl Roma Qarabag ontvangt. Als de Romeinen minstens even goed doen als Atletico stoten ze door.

Groep D: Juventus - Barcelona 0-0

Lionel Messi begon op de bank in Turijn. De Argentijn viel in in de 55e minuut maar kon niet meer scoren. Paulo Dybala, zijn landgenoot, botste in de toegevoegde tijd op Barcelona-doelman Marc-André Ter Stegen. Barcelona naar de volgende ronde, Juventus (nog) niet.

Groep D: Sporting CP - Olympiakos 3-1

40' Dost 1-0,
      43' César 2-0,
      66' Dost 3-0,
      86' Odjidja 3-1

Bij Olympiakos speelden Silvio Proto, Björn Engels en Guilluame Gillet een hele wedstrijd. Mehdi Carcela werd aan de rust vervangen. Doelpuntenmaker Vadis Odjidjia deed enkel het laatste halfuur mee. Dankzij deze zege maakt Sporting nog kans op een plaats in de achtste finales.