• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Peter Vandenbempt: "Het is een kolossale gemiste kans"

  Lukasz Teodorczyk baalt na een gemiste kans tegen Bayern.

  Anderlecht kwam tegen Bayern München dicht bij het felbegeerde punt, maar enkele gemiste kansen voor de rust braken Anderlecht zuur op. Dat zag ook Peter Vandenbempt. "Drie keer alleen voor de keeper en niet kunnen scoren, zo kun je niet winnen."

  "Anderlecht heeft maar één keer gescoord", legt Peter Vandenbempt, commentator voor Proximus bij de Champions League, de vinger op de wonde. Zo wrong Lukasz Teodorczyk enkele prima mogelijkheden de nek om.

  "Teodorczyk heeft een beetje rust gekregen van Hein Vanhaezebrouck. Hij mocht tijdens de interlandbreak even terugkeren naar zijn land en de hoop was dat hij nu misschien zijn torinstinct had teruggevonden. Maar drie keer alleen voor de keeper en niet kunnen scoren, dan kun je geen wedstrijd winnen."

  Anderlecht speelde wel zijn beste Europese wedstrijd van het seizoen. "Anderlecht heeft het voor de rust gewoon uitstekend gedaan. Als je 4 of 5 goeie kansen kunt afdwingen tegen Bayern München - en oké er waren een paar sterspelers niet bij en Bayern was voor de rust niet scherp - dan heb je het heel goed gedaan."

  "Die kansen moet je dan afmaken, anders spreek je van een gemiste kans. Anderlecht had ook een penalty verdiend, dat komt er dan nog een keer bij. In de tweede helft was Bayern wel de betere ploeg en Lewandowski - een doelpuntenmachine - scoort dan wel."

  "Het is een kolossale gemiste kans, want als Anderlecht één puntje had gepakt, dan was een overwinning met 0-1 op het veld van Celtic genoeg voor die derde plaats en dat is toch realistischer."

  "Anderlecht heeft nu twee mirakels nodig"

  Nu dreigt de uitschakeling in Europa of kan Anderlecht met 3 goals verschil winnen in Schotland? "Die kans is toch heel klein, want Celtic is buitenshuis iets minder, maar thuis is dat met dat fantastische publiek een sterke ploeg. Ook grote ploegen hebben het daar in het verleden al moeilijk gehad. Er bestaan mirakels in het voetbal en Anderlecht heeft er twee nodig."