• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  FOTO: Sevilla-spelers vieren late gelijkmaker met zieke trainer Berizzo

  De Sevilla-spelers vlogen hun coach in de armen na de 3-3.

  Dolle vreugde gisteren bij de Sevilla-spelers na de late gelijkmaker tegen Liverpool. Met z'n allen trokken ze richting trainer Eduardo Berizzo (48). Die had zijn spelers tijdens de rust verteld dat hij prostaatkanker heeft. Dat nieuws is ondertussen ook bevestigd door Sevilla.

  Diep in de toegevoegde tijd zorgde Pizarro voor de 3-3 en dat na een 0-3-achterstand. Alle Sevilla-spelers vierden het doelpunt uitbundig met hun coach Eduardo Berizzo.

  De Argentijn had tijdens de rust van de wedstrijd gezegd dat hij prostaatkanker heeft. De club uit Andalusië bevestigde het nieuws ondertussen op de clubwebsite.

  Middenvelder Ever Banega, landgenoot van Berizzo, liet gisteren nog niet het achterste van zijn tong zien. "We kwamen uit de kleedkamers met een andere ingesteldheid voor de supporters en de coach. Het is dankzij hem dat we deze situatie hebben kunnen omkeren. Hij is de belangrijkste persoon van ons allemaal. We steunen hem tot het uiterste."

  De 48-jarige "Toto" Berizzo staat sinds de zomer aan het roer bij Sevilla. Daarvoor was de oud-verdediger drie seizoenen trainer van Celta de Vigo. Met die club schopte hij het vorig jaar tot in de halve finales van de Europa League. Onderweg schakelde het Racing Genk uit in de kwartfinales.

  De vreugde bij Sevilla in beeld: