• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Carvajal mogelijk extra bestraft voor opzettelijke kaart, De Bruyne ontsnapt?

  Mist Dani Carvajal straks ook de 1/8e finales door zijn "handigheidje"?

  Dani Carvajal dacht tegen Apoel Nicosia slim te zijn door in de slotfase nog een gele kaart op te pikken voor tijdrekken. Maar die actie dreigt de verdediger van Real Madrid duur te staan te komen.

  Dani Carvajal had voor de match tegen Apoel Nicosia al 2 gele kaarten achter zijn naam staan. Met een 3e gele kaart zou hij de laatste - voor Real onbelangrijke - groepsmatch kunnen uitzitten en vanaf de eindfase weer met een propere lei kunnen beginnen.

  En wonder boven wonder in de 90e minuut kreeg Carvajal ook die gele kaart. Bij een inworp was hij met opzet extra aan het treuzelen, waardoor de ref wel moest optreden.

  Het dossier van Carvajal wordt nu overgemaakt aan de Ethische en Disciplinaire Commissie van de UEFA. Na de groepsfase beslist die of de Spanjaard nog 2 extra schorsingsdagen krijgt voor zijn "onsportieve" actie.

  De Bruyne speelt het handiger dan Carvajal

  Ook Kevin De Bruyne pikte tegen Feyenoord zijn 3e gele kaart op van de groepsfase. In de 60e minuut veroorzaakte hij, ietwat onbeholpen, een overtreding die hem die kaart opleverde. Hierdoor hoeft De Bruyne met het al geplaatste Manchester City niet af te reizen naar Oekraïne op de slotdag. Maar blijkbaar speelde de Rode Duivel het iets handiger of overtuigender dan Carvajal, want de UEFA laat De Bruyne wel ongemoeid.