• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanhaezebrouck: "Als we efficiënter zijn dan tegen PSG, kunnen we Bayern verrassen"

  Hein Vanhaezebrouck ziet efficiëntie als het sleutelwoord tegen Bayern.

  Als Anderlecht nog wil dromen van Europese overwintering, kan het maar beter iets rapen op eigen veld tegen Bayern. "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen", zegt coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Efficiëntie is het allerbelangrijkste op dit niveau"

  Anderlecht stond thuis zijn mannetje tegen PSG, maar kreeg toch vier doelpunten om de oren. "Maar thuis speelden we veel beter dan uit en de eerste helft was beter dan de tweede helft", stelt Vanhaezebrouck. "Aangezien we opnieuw thuis spelen, willen we ons weer laten zien."

  "Hopelijk zijn we tegen Bayern efficiënter en houden we het langer vol dan één helft. Ik verwacht van mijn team dat ze er langer een wedstrijd van maken. Efficiëntie zal het resultaat bepalen."

  "We hebben wellicht niet de sterkste ploeg, maar het is niet altijd de sterkste die wint. Het is onze laatste kans om nog iets te doen in Europa. We gaan alles geven om die laatste strohalm te grijpen."

  "Je mag ook niet alle nederlagen van Anderlecht in de Champions League op mijn rug schuiven. Ik stond enkel tegen PSG aan de zijlijn. We hebben toen inderdaad niet gescoord en veel doelpunten geslikt. Maar we hadden toen wel altijd moeten scoren. Efficiëntie op dit niveau is het allerbelangrijkste, want dan kan je voor verrassingen zorgen."

  "Het gevaar bij Bayern kan van alle kanten komen"

  Anderlecht verloor de heenwedstrijd tegen Bayern München met 3-0, maar Vanhaezebrouck gelooft niet in onderschatting. "Duitsers onderschatten niemand", zegt hij. "Ze zullen hun beste elftal opstellen, want ze willen er alles aan doen om PSG nog van de groepswinst te houden."

  "Ik heb ook geen specifieke plannen om Lewandowski uit de wedstrijd te houden. De uitdaging voor ons is zelf scoren. We gaan geen twee of drie verdedigers op Lewandowski zetten, want dan scoren de anderen. Het gevaar bij Bayern kan van alle kanten komen. Iedereen moet gewoon zijn taak uitvoeren."

  Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte

  Leander Dendoncker wil de negen tegendoelpunten tegen PSG zo snel mogelijk vergeten. "PSG en Bayern zijn twee verschillende teams. Ze zijn allebei heel sterk, maar Bayern is fysieker en PSG is technischer. Ik hou wel van de Duitse competitie, omdat er heel fysiek wordt gespeeld."

  "Bayern is in vorm  en met de nieuwe trainer hebben ze hun vertrouwen opnieuw gevonden. Maar we moeten uitgaan van onze eigen sterkte. Het is onze laatste kans om iets te tonen voor eigen publiek, dus de motivatie is groot."