• home
 • video
 • pas verschenen

  Lombaerts: "Denk dat kans klein blijft dat Martinez me oproept"

  Lombaerts hield goed stand op Sclessin.

  Nicolas Lombaerts speelde een erg solide wedstrijd in een chaotische match tegen Standard. Gezien de dunne spoeling achterin bij de Rode Duivels heeft bondscoach Roberto Martinez dat misschien ook gezien? "Als het goed blijft lopen, zien we wel. Maar mijn prioriteit is nu KV Oostende."

  "Ik voel me anders dan in het begin van het seizoen"

  Voor de derde keer in vier matchen hield Oostende op Standard de nul en dat ondanks twee rode kaarten voor KVO. Lombaerts is de leider van de defensie. Net zoals voorzitter Marc Coucke het begin dit seizoen al graag had gezien.

  "Ik voel me zeker anders dan in het begin van het seizoen. Iedereen heeft waarschijnlijk wel een aanpassingsperiode nodig. Ik zat fysiek niet goed in mijn vel. Nu voel ik me topfit. Je ziet dat dat een groot verschil is. We houden al drie keer de nul en ook voor mezelf gaat het beter. De ploeg speelt beter en dat helpt mij ook."

  "Verdedigend stonden we goed tegen Standard. We hielden goed stand en gaven alleen op het einde iets weg. Dat ik het goed deed in de duels met Sa? Dit zijn de matchen waar ik van hou. Veel ambiance en weinig in de problemen komen."

  "Denk dat de kans klein is dat ik nog opgeroepen word"

  Lombaerts liet al verstaan niet meer te geloven op een nieuwe kans bij de Rode Duivels, maar dat kan misschien veranderen als hij zo blijft presteren?

  "Dat weet ik niet. Iedereen heeft me in begin van het seizoen al afgeschreven. We bekijken het match per match, want de weg naar boven is harder dan die naar beneden. Het kan snel weer gedaan zijn. Mijn prioriteit is KV Oostende. Als het hier goed gaat ben ik tevreden."

  "Ik denk dat de kans klein is dat Martinez mij nog oproept, maar als het goed blijft lopen dan zien we wel."