• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht "te koop": "We bestuderen voorstellen minutieus"

  Het Constant Vanden Stock-stadion in Anderlecht.

  Anderlecht laat niet in zijn kaarten kijken over de verkoop van de club. "RSCA moet hier financieel en sportief beter van worden", blijft paars-wit op de vlakte.

  Op dit moment zijn er 2 potentiële kopers voor Belgisch recordkampioen Anderlecht: de Oezbeeks-Russische zakenman Alisjer Oesmanov en daarnaast Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute en Paul Gheysens van bouwpromotor Ghelamco.

  De piste-Vandenhaute/Gheysens is de meest concrete, maar Anderlecht wil daar niet in concreto op ingaan.

  "RSCA wordt regelmatig gepolst voor een samenwerking", klinkt het in een mededeling van de club. "Dat gaat van sportieve tot zakelijke samenwerkingen. Anderlecht bestudeert de voorstellen minutieus en ze worden beoordeeld op de meerwaarde voor de club."

  "Daar geldt één duidelijke norm: RSCA moet er op de lange termijn sportief en financieel beter van worden. Anderlecht communiceert uitsluitend als er een officieel akkoord is. De club onthoudt zich verder van alle commentaar."