• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Ik voel geen druk om mijn plek in het eerste elftal terug te winnen"

  Door de schorsing van Otamendi verhogen de speelkansen van Kompany.

  Manchester City-verdediger Vincent Kompany heeft de laatste acht wedstrijden in de Premier League gemist met een kuitblessure. Hij maakt zich geen zorgen over zijn terugkeer in het basiselftal. "Ik ben een grappenmaker en steun mezelf, ik kom er wel."

  Nadat hij zich eind augustus geblesseerd had bij de Rode Duivels, werkt Kompany opnieuw toe naar zijn plek bij City. Dat doet hij naar eigen zeggen zonder druk. "Dat zou zo zijn als ik elke dag zou zuipen, maar dat heb ik niet gedaan", zegt hij aan Sportsmail.

  De Belgische verdediger traint momenteel terug mee en dat verloopt geruststellend. 

  "Momenteel, wanneer ik mijn voetbalschoenen aantrek, voel ik me goed", vertelt Kompany. "Het voelt alsof ik geen blessure meedraag en dat geeft me veel vertrouwen. Ik zou graag minder geblesseerd zijn, maar ik zou niets veranderen aan hoe ik me voel wanneer ik terug ben."

  De 31-jarige verdediger bleef de laatste seizoenen meermaals aan de zijlijn door blessures. "Elke blessure voelt aan als een mislukking", geeft hij aan. "Het is niet iets waar je verantwoordelijk voor bent, maar je denkt altijd: "Wat had ik beter kunnen doen?""

  Zelfs tijdens een blessure ziet hij er het positieve van in: "Ik geloof dat er andere spelers geblesseerd zijn die kijken naar de manier hoe ik ermee omga en het is goed om hen te kunnen helpen."