• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Meunier heeft De Bruyne gewoon frontaal gecounterd"

  Zitten er barsten in het Belgische geheel?

  De voorbereiding van de Rode Duivels op de oefeninterland tegen Japan verloopt in een gespannen sfeer. Kevin De Bruyne stelde zich gisteren vragen bij de tactische aanpak, bondscoach Roberto Martinez en Thomas Meunier gaven vandaag hun visie. Peter Vandenbempt analyseert.

  "Meunier? Haaks op wat De Bruyne gezegd heeft"

  Thomas Meunier kreeg één vraag over hoe het voelde om weer in Brugge te zijn. De tweede vraag ging al over Kevin De Bruyne. En Meunier heeft De Bruyne gewoon frontaal gecounterd.

  Meunier zei: "Er is helemaal niets mis met dit systeem. Die 3-4-3 is het best mogelijke systeem voor deze selectie. Maar de 11 spelers moeten natuurlijk precies uitvoeren wat er van hen gevraagd wordt. Als de ene dit doet en de andere dat, dan ontstaat er een probleem. Maar er is geen enkele reden om dit systeem in twijfel te trekken."

  Dat staat dus haaks op wat De Bruyne gisteren gezegd heeft. Maar ik moet hier wel bij opmerken dat dit een systeem is waarbij Meunier 100 procent tot zijn recht komt, denk maar aan zijn doelpunten en assists in deze campagne. Hij spreekt dus ook wel een klein beetje voor zijn eigen winkel.

  "Martinez wou het vuur niet nog wat oppoken"

  Hoe bondscoach Roberto Martinez gereageerd heeft? Ik zou zeggen: zoals verwacht. Wie dacht dat de bondscoach ook eens fors zou chargeren, kent Martinez nog niet goed. Hij was niet naar deze persconferentie gekomen om het vuur nog wat op te poken.

  Wat een beetje in de buurt van kritiek kwam, was het moment waarop Martinez fijntjes opmerkte dat er nog wel meer spelers bij hem waren gekomen om over tactiek te praten. Maar dat was altijd intern gebleven en nu heeft iemand dat in het openbaar gedaan.

  Dat was een beetje een vingerwijzing aan het adres van De Bruyne. Maar hij zei ook dat dit een eerlijke mening was van een winnaar die gefrustreerd was na Mexico. Hij vond het geen persoonlijke aanval en kon het goed plaatsen. Hij had het niet over een gebrek aan respect.

  Peter Vandenbempt