• home
 • video
 • pas verschenen

  Meunier: "3-4-3 is het beste systeem voor de Rode Duivels"

  Meunier is wel blij met zijn rol in de nationale ploeg.

  Thomas Meunier heeft een beetje tegengas gegeven voor de kritiek van collega-Duivel Kevin De Bruyne op de tactiek. "Het systeem is wel goed, maar de tactische discipline van de individuele spelers kan beter."

  "Lijkt me moeilijk om nog aanvallender te spelen"

  De mening van Kevin De Bruyne wordt blijkbaar niet door de hele groep gedeeld. "Volgens mij is de tactiek met drie achteraan goed. 3-4-3 is het beste systeem voor België, maar de 11 spelers moeten wel samen aanvallen en samen verdedigen. Als dat niet gebeurt, mislukt het. Die tactische discipline van de individuele spelers kan beter."

  "We spelen met drie achteraan. Het lijkt me moeilijk om nog aanvallender te worden. Mexico kreeg in de eerste helft twee kansen. De pressing was goed, maar mijn enige opmerking is dat ons blok bij balrecuperatie wel te laag stond. In de tweede helft vergaten we druk te zetten en dat verschil was te zien."

  "We slikken drie doelpunten dus het is normaal dat er gesproken wordt binnen de groep. We hebben defensieve fouten gemaakt, maar er waren ook geen automatismen. Deze spelers hadden nog nooit samen gevoetbald. Er zijn altijd veel geblesseerden en zo krijg je geen continuïteit."

  "De coach is verantwoordelijk voor de tactiek"

  "Ik vind dat de coach verantwoordelijk is voor de tactiek. Het is aan de spelers om het zo goed mogelijk uit te voeren. Als er echt grove fouten gemaakt worden, dan moet je de analyse maken, maar als je de kwalificatiematchen bekijkt, is dat niet gebeurd."

  "De Bruyne is eerlijk en oprecht. Hij zegt wat hij denkt. Het is goed dat hij het nu zegt en niet tijdens het WK. Hij wil misschien een reactie krijgen. Ik hoop alleszins dat hij er vooraf ook met de coach over gesproken heeft."

  "De Bruyne moet niet twijfelen aan de kwaliteit van de groep. Hij heeft zelf ook heel veel kwaliteiten en die moet hij ten dienste stellen van de ploeg. De tactiek is voor de technische staf."

  Video player inladen ...