• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Mijn tactiek verandert niet door uitspraken van voorbije 24 uur"

  Belgisch bondscoach Roberto Martinez.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Belgisch bondscoach Roberto Martinez.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Roberto Martinez heeft in zijn persconferentie gereageerd op de uitspraken van Kevin De Bruyne over de tactiek bij de Rode Duivels. "Ik heb dat niet ervaren als een persoonlijke aanval. Het was een eerlijke reactie. De Bruyne is een winnaar."

  Kevin De Bruyne stelde gisteren openlijk de tactiek van tegen Mexico (3-3) in vraag. "We spelen nog altijd te veel op basis van talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, zullen we moeilijkheden hebben tegen ploegen als Mexico. Iedereen kwam in een spelsysteem dat hem eigenlijk niet ligt. Het is jammer dat we nog altijd geen oplossingen gevonden hebben."

  Bondscoach Roberto Martinez kreeg op zijn persconferentie daags voor de match tegen Japan dan ook vooral vragen over De Bruyne. "Ik heb dat niet ervaren als een persoonlijke aanval. Hij was gefrustreerd door die eerste 45 minuten. De Bruyne is een winnaar en ik wil niet dat hij die eigenschap verliest."

  "Ik ben er zeker van dat hij het niet kwaad of respectloos bedoeld heeft. Hij geeft om de nationale ploeg en wil dat we het goed doen op het WK. Ik zal er zeker met hem over spreken. De andere spelers hebben ook een mening, maar die ene mening is nu publiek gemaakt. Alle spelers mogen spreken. Het is nuttig om over onze tactiek en het systeem te praten."

  "Maar ik zal niets veranderen tegen Japan op basis van de uitspraken van de voorbije 24 uur. Ik wou sowieso iets anders proberen tegen Japan. Daar zijn we al sinds augustus mee bezig."

  "Talent is niet het tegenovergestelde van een tactisch systeem"

  "Maar wat De Bruyne zegt klopt. We zijn tactisch nog niet klaar. Ik heb nog niet alle informatie. Daarom heb ik precies deze matchen gekozen. Je kan oefenmatchen spelen waar je niet in de problemen komt, maar dan leer je niets. Ik wil experimenteren en de zwaktes van het team ontdekken."

  "Alleen zo kan je zorgen dat je klaar bent voor het WK. Want zo'n misverstanden als tegen Mexico zouden gevaarlijk zijn op het WK. We moeten zonder twijfel iets veranderen. We zoeken nog naar de goeie balans."

  "Dat we te veel op talent teren? Talent is niet het tegenovergestelde van een duidelijk systeem. We hebben heel veel talent in de groep en dat mogen we niet verstoppen. We moeten dat talent inpassen in een tactisch systeem en een manier vinden om het te laten samenwerken."

  Tweets vanop de persconferentie: