• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht gaat niet in beroep tegen de schorsing van Teodorczyk

  Geel voor Teodorczyk.

  Lukasz Teodorczyk blijft twee wedstrijden geschorst. Anderlecht vecht de sanctie die de Poolse spits gekregen heeft immers niet aan.

  Lukasz Teodorczyk werd tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Racing Genk van de bal gezet door Joseph Aidoo. De Pool wilde het leer heroveren, maar de stevige Ghanese verdediger hield stand. Tot groot ongenoegen van de spits, die natrapte.

  Scheidsrechter Bart Vertenten hield het op een gele kaart, maar gaf achteraf toe dat rood op zijn plaats geweest was. Via de Reviewcommissie kreeg het natrappen toch nog een disciplinair staartje: Teodorczyk kreeg dinsdag een schorsing van twee matchen en een boete van 800 euro. Hij mist de verplaatsing naar Moeskroen (18/11) en de thuismatch tegen KV Kortrijk (26/11).

  Anderlecht hoopte op een minder zware sanctie, maar beseft dat het weinig zin had om in beroep te gaan. De Gouden Stier van vorig seizoen kan de mentale rust misschien wel gebruiken. Teodorczyk kwam nog maar 3 keer tot scoren in 17 wedstrijden voor paars-wit. Afgelopen weekend tegen Club Brugge (0-0) verloor hij zijn basisplaats aan Hamdi Harbaoui. Ook voor de Poolse nationale ploeg werd hij niet opgeroepen.