• home
 • video
 • pas verschenen

  "Batshuayi is terug naar Chelsea, Vertonghen speelt niet tegen Mexico"

  Bondscoach Roberto Martinez wil wat dingen uitproberen in de komende matchen.

  0 / 0

  Bondscoach Roberto Martinez wil wat dingen uitproberen in de komende matchen.

  De Rode Duivels moeten het vrijdag tegen Mexico zonder Jan Vertonghen en Michy Batshuayi doen. Die laatste is zelfs al teruggekeerd naar Chelsea. "Het is nu aan de andere jongens om zich te tonen", zegt bondscoach Roberto Martinez, die nog niet met Radja Nainggolan gesproken heeft.

  "Kans voor anderen om zich te tonen"

  Wie we in de komende interland helemaal niet in actie zullen zien, is Michy Batshuayi. "Hij is teruggekeerd naar Chelsea," vertelt Roberto Martinez. "Hij is met pijn aan zijn voet gearriveerd en de dokters hebben beslist dat hij niet fit is om te spelen."

  "Jan Vertonghen heeft dan weer last van zijn enkel en wordt gespaard voor de wedstrijd tegen Mexico. Voor het duel met Japan op dinsdag is Jan wel beschikbaar."

  "Als er spelers uitvallen met een blessure, is dat altijd een kans voor andere jongens om zich te tonen. Zij hebben nu twee oefenwedstrijden om te laten zien wat ze in hun mars hebben."

  "Voorin veel klasse bij Mexico"

  Wat verwacht de bondscoach van de match van morgen tegen Mexico? "Mexico heeft heel veel individuele kwaliteiten. Ze hebben een heel andere manier van voetballen dan we gewend zijn, heel dynamisch", weet Martinez.

  "Voorin hebben ze veel klasse. Ze zijn heel sterk één tegen één. De Mexicaanse bondscoach heeft veel goeie ideeën. Ik verwacht dat Mexico zal proberen zijn wil op te leggen en te scoren. Het is een ploeg die ook veel toernooiervaring heeft. Het wordt een goede test voor ons."

  "Nog niet gesproken met Nainggolan"

  Over zijn opstelling wilt Roberto Martinez nog niks kwijt. "Maar ik kan wel zeggen dat ik de minuten zal verdelen over de twee wedstrijden en dat geldt ook voor Courtois en Mignolet. Veel spelers hebben al aardig wat matchen op de teller. Jongens die al veel gespeeld hebben, zullen geen 90 minuten op het veld staan", zegt Martinez.

  "Radja Nainggolan? Hij traint goed en het is duidelijk wat er moet gebeuren op het veld. Ik heb nog niet met hem persoonlijk gesproken, maar alles verloopt normaal. Het is niet nodig om anders te doen dan anders."