• home
 • video
 • pas verschenen

  Videoref duikt ook op in Engeland: primeur is voor Engeland-Duitsland

  De Engelse voetbalbond volgt het voorbeeld van o.a. de Bundesliga.

  De oefenwedstrijd van vrijdag tussen Engeland en Duitsland is de eerste officiële wedstrijd op Engelse bodem met een videoscheidsrechter. Het systeem werd al eens getest tijdens een galawedstrijd tussen Engeland en Frankrijk, maar staat nu voor zijn echte vuurdoop.

  De technologie, die onder meer al gebruikt wordt in de Jupiler Pro League, de Bundesliga en de Serie A, kan enkel gebruikt worden bij twijfelgevallen bij doelpunten, rode kaarten en strafschoppen. Ook bij het aanduiden van een verkeerde speler kan er ingegrepen worden.

  De Wereldvoetbalbond FIFA zou de Video Assistant Referee (VAR) volgend jaar graag op het WK in Rusland introduceren. Hierover wordt pas in maart beslist. Op de Confederations Cup, vorige zomer in Rusland, werd het systeem al getest.