• home
 • video
 • pas verschenen

  Harbaoui wordt niet vervolgd voor zijn elleboog in gezicht van Poulain

  Harbaoui wordt niet gesanctioneerd.

  Hamdi Harbaoui hoeft geen schorsing te vrezen voor zijn elleboogstoot in Anderlecht-Club Brugge. Niet alle leden van de Reviewcommissie vinden vervolging nodig.

  Geen vervolging nodig

  Harbaoui plantte zijn elleboog afgelopen zondag in het gezicht van Club Brugge-verdediger Poulain. Scheidsrechter Laforge hield het bij geel.

  Na de wedstrijd was er nog het een en ander te doen over de fase. De elleboog belandde ook op het bord van de Reviewcommissie. Die nam de elleboog van Harbaoui onder de loep, maar niet elk commissielid vond disciplinaire vervolging nodig.

  Vanhaezebrouck: "Gele kaart volstond"

  "Als je springt is er altijd een elleboog in het spel", zei RSCA-coach Hein Vanhaezebrouck maandagavond in Extra Time. "Als Poulain eerder in de lucht geweest was en boven Harbaoui uitgekomen was, dan was diens elleboog in het gezicht van Harbaoui terechtgekomen. Het was een fout. Ik kan akkoord gaan met een gele kaart. Maar rood zou ik niet aanvaarden, want dit gaat niet over iemand bewust willen slaan."

  Discussie over ellebogen en refs in Extra Time: