• home
 • video
 • pas verschenen

  David Moyes is de nieuwe coach van West Ham

  David Moyes als coach van Manchester United.

  Eén dag na het vertrek van Slaven Bilic heeft West Ham al een nieuwe trainer gepresenteerd. David Moyes, de voormalige baas van Everton en Manchester United, krijgt de touwtjes bij de Londense club in handen.

  Bilic, het kind van de rekening

  De klad zit er al een tijdje in bij West Ham. Na 11 speeldagen in de Premier League staat de club op de 18e positie, een degradatieplaats. West Ham kon nog maar twee keer winnen en heeft een negatief doelpuntensaldo van -12.

  Na de 4-1 tegen Liverpool kreeg Slaven Bilic de bons. De Kroaat was iets meer dan twee jaar trainer van de Londenaren. Meteen circuleerde de naam van David Moyes als zijn opvolger in de wandelgangen en dat hardnekkige gerucht blijkt dus te kloppen.

  Moyes, die Everton weer genas

  David Moyes is 54. Hij maakte naam als trainer van Everton, dat hij uitbouwde van staartploeg naar subtopper. Elf jaar lang was hij met succes trainer van de club uit Liverpool. Op 8 mei 2013 kondigde Alex Ferguson aan dat hij het voor bekeken hield als coach van Manchester United en een dag later werd bekend dat Moyes zijn landgenoot zou opvolgen op Old Trafford.

  Maar die episode werd een zwarte bladzijde in de carrière van de trainer. Onder Moyes wist United zich voor het eerst in 18 jaar niet te plaatsen voor de Champions League. In april 2014 werd hij ontslagen. Daarna volgden periodes bij Sociedad en Sunderland.

  Tweets: