• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko en Vanhaezebrouck zien het anders: "Gevoel twee punten verloren te hebben"

  Voor de match was er van meningsverschillen nog geen spraken.

  De meningen over het gelijkspel tussen Anderlecht en Club Brugge waren bij de betrokken trainers verdeeld. Beiden maakten aanspraak op de zege. Beiden vonden hun team de betere ploeg in de eerste helft.

  Vanhaezebrouck: "Laten zien dat we de leider aankunnen"

  "Ik ben tevreden over de progressie die wij getoond hebben, maar niet over de uitslag", zei Anderlecht-trainer Hein Vanhaezebrouck na de match. "Als je zoveel kansen krijgt, moet je altijd scoren. We moeten dus nog harder werken en nog meer progressie maken om nog meer kansen af te dwingen en ons afwerkingspercentage te verhogen."

  "In de eerste helft hadden wij meer de bal en had Club het moeilijk om ons vast te zetten, maar vooraan waren we niet beslissend. We liepen ook te veel in dezelfde zones."

  "We geven wel twee kansen weg aan Club waar we goed wegkomen. Anderzijds scoren we een geldig doelpunt. Ik vond ons in de eerste helft net iets dominanter. Zij hadden een kans meer. De tweede helft hadden we helemaal onder controle en hadden we voldoende kansen om te winnen. Alles in beschouwing genomen verdiende Anderlecht meer om te winnen dan Club."

  Vanhaezebrouck zette Dendoncker opnieuw op het middenveld na enkele matchen in de verdediging. Hij speelde een degelijke match volgens zijn coach. "Alles hangt af van wie er beschikbaar is."

  "Kara en Spajic waren terug. Dan kan je het permitteren om Dendoncker door te schuiven. Het is duidelijk dat hij op beide posities kan spelen en ik denk dat hij dat in de toekomst ook nog zal moeten doen bij de nationale ploeg."

  Met een punt schiet Anderlecht wel weinig op. De kloof met Club Brugge is nog altijd 9 punten. "Door die achterstand kunnen we ons niet veel permitteren. Puntenverlies tegen ploegen waar je het niet verwacht mag niet meer. Maar we hebben ook laten zien dat we een ploeg aankunnen die al heel de competitie bovenaan staat." 

  Leko: "Eerste helft speelden we als de leider"

  "Mijn gevoel is dat we veeleer 2 punten hebben verloren dan een punt hebben gewonnen", zei Club-trainer Ivan Leko. "Ik spreek vooral over de eerste helft toen we de betere ploeg waren: meer agressiviteit en betere kansen."

  "Toen speelden we als de leider. Maar als je wil winnen moet je een van de drie grote kansen afmaken. In de tweede helft was het een ander verhaal. Anderlecht speelde meer powervoetbal en had wat kansen. 0-0 is een correcte uitslag, maar ik vind dit toch jammer omdat ik maar 45 minuten een top-Club Brugge heb gezien."

  Wat was het probleem dan bij Club? "Mijn gevoel is dat twee of drie spelers met te veel vertrouwen begonnen te spelen. Ze speelden zoals bij indoorvoetbal: te veel korte combinaties en zonder voldoende beweging zonder bal. Bovendien moet je tegen powervoetbal het eerste duel winnen of de tweede bal oppikken."

  Voor Club is het gelijkspel geen slechte zaak. Het heeft nog altijd 9 punten voor op de concurrent uit Brussel, die over vijf speeldagen al naar Brugge komt.

  "Ik reken nog niet. Punten hebben op dit moment totaal geen belang. Wat belangrijk is, is dat we elke week progressie maken. Ik ben blij dat we na 6 thuismatchen en al 8 op verplaatsing zoveel punten hebben. Dat is een voordeel."