• home
 • video
 • pas verschenen

  "Hoe sommige jongens speelden tegen Club, dat kan eigenlijk niet"

  0 / 0
  Een dag na de topper tegen Club Brugge was Hein Vanhaezebrouck maandag te gast bij Extra Time. De Anderlecht-coach gaf grif toe dat het nog beter moet bij paars-wit en beseft ook dat het moeilijk wordt om de kloof met Club Brugge te dichten.

  "Het moet gewoon beter"

  Hein Vanhaezebrouck is nu een dikke maand aan de slag bij Anderlecht. "We hebben de filosofie veranderd, maar een supertanker draaien doe je ook niet op 1-2-3", vergelijkt Vanhaezebrouck. "Er is ook niet veel tijd om echt met de spelers bezig te zijn als je twee keer per week moet spelen."

  "Maar goed, zelfs met een inloopperiode moeten wij meer brengen. Er zit zoveel kwaliteit in de ploeg, dat moet toch gewoon beter? Als je ziet hoe bepaalde jongens tegen Club Brugge gespeeld hebben: dat kan eigenlijk niet. Dat heeft niks te maken met wie waar staat. Sommigen moeten gewoon veel beter gaan voetballen."

  "Ik trek me op aan het feit dat ik anderen zie groeien. Er zijn er wel die de goeie richting uitgaan. Iedereen mag een beetje kritischer zijn voor zichzelf. Ik heb er ook geen enkel probleem mee dat de buitenwereld zelfs nu al kritisch kijkt naar Anderlecht."

  "Niet veel ploegen kunnen Club aan en dat baart zorgen"

  Anderlecht moest tegen Club Brugge vrede nemen met een 0-0-gelijkspel. "Doordat we niet gewonnen hebben, hebben we nu een heel zware taak, want we mogen de kloof met Club Brugge niet groter laten worden", zegt Hein Vanhaezebrouck.

  "Wij hebben getoond dat wij Club aankunnen, ook al zijn wij nog niet waar we moeten zijn. Maar ik denk niet dat er in Belgie veel ploegen zijn die Club aankunnen. Dat is wel iets wat zorgen baart, want zij spelen nu 4 keer thuis in de volgende 5 matchen en normaal verliezen zij thuis geen punten. Dat betekent dat wij heel veel punten zullen moeten pakken om erbij te blijven."

  "Ik zie wel dat een aantal jongens stilaan naar zijn beste vorm toegroeit. Dendoncker is aan het terugkomen, veel andere jongens ook. Een aantal anderen hebben wel nog wat werk."

  "Teodorczyk? Dat probleem duurt al wel wat langer dan dat ik er ben. Hij zit met te veel in zijn hoofd en probeert het te forceren. Als hij geschorst wordt, zullen we hem missen. Anderzijds is dat voor hem misschien wel een moment om alles los te laten, weer vanaf nul te beginnen en eenvoudig op te bouwen."