• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook na rood voor karatetrap blijft Evra sympathiek: gaat gewoon op foto met jonge fans

  Patrice Evra kon twee Marseille-fans een foto niet weigeren.

  Patrice Evra werd nog voor de Europese match van Olympique Marseille uitgesloten voor een trap naar een van zijn eigen fans. Maar in de tribune nam hij toch gewoon de tijd voor een foto. De UEFA schorst hem al voor minstens 1 wedstrijd, maar dat kunnen er meer worden.

  Patrice Evra staat bekend om zijn goedlachsheid en toegankelijkheid. Maar vlak voor de match tegen Guimaraes viel de Fransman even uit zijn rol. Na een woordenwisseling met een fan van Marseille werd het hem even te veel: hij trakteerde de man op een karatetrap en mocht al inrukken.

  Evra nam zijn plaats in in de tribune, maar toen enkele jonge supporters hem vroegen om met hen op de foto te gaan, aarzelde hij niet. Hij lachte weer als vanouds naar het vogeltje.

  Video player inladen ...

  UEFA schorst Evra minstens 1 wedstrijd, hoorzitting op 10 november

  Het is niet ondenkbaar dat we Patrice Evra voor het laatst op een veld hebben gezien, want er hangt hem een forse schorsing boven het hoofd. Eric Cantona moest 9 maanden aan de kant blijven na zijn trap. Als Evra een soortgelijke straf zou krijgen, zou hij al 37 jaar zijn als hij opnieuw kan beginnen.

  Marseille heeft alvast een onderzoek geopend naar zijn speler. "Wat er ook gebeurt, een profspeler moet altijd koelbloedig blijven als hij wordt uitgedaagd, ook al zijn die hard en onrechtvaardig."

  "Anderzijds kan de club het destructieve gedrag van de pseudofan alleen maar veroordelen. Hij kwetst zijn eigen speler op het moment dat hij zijn ploeg zou moeten steunen."

  Ook de UEFA kan niet lachen met de actie van Evra en laat weten dat de speler al minstens 1 wedstrijd geschorst wordt. Er volgt nog een hoorzitting op 10 november.

  VIDEO: De woordenwisseling en uithaal van Evra

  Video player inladen ...