• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leko: "Wie zondag in doel staat? Ik heb mijn keuze al gemaakt"

  Leko verwacht zondag een sterke wedstrijd van zijn Club Brugge.

  Ivan Leko wil voorlopig niet in zijn kaarten laten kijken voor de topper van komende zondag in Anderlecht. De Kroaat wilde vandaag niet zeggen wie in doel zal staan. "Maar ik weet het wel al."

  "We hebben vier goede doelmannen in de selectie"

  Horvath begon het seizoen als nummer 1, maar moest na enkele foutjes zijn plaats afstaan aan Guillaume Hubert. Ook die ging niet vrijuit tegen STVV. "Ik heb met Ethan gesproken", zegt Leko op zijn perspraatje.

  "Hij is een jonge doelman, die goede prestaties leverde, maar enkele foutjes maakte. Ik bekijk voor elke match met welke ploeg ik denk dat we het meest kans op een overwinning maken. Tegen Sint-Truiden was dat Guillaume."

  "Wie op Anderlecht in de goal staat, dat zullen we zien. We hebben vier goede doelmannen in de selectie. Ik heb mijn keuze al gemaakt, maar het zou gek zijn om die nu al aan de pers kenbaar te maken. Ik geef mijn ploeg nooit twee dagen voor de wedstrijd. Eerst moeten de spelers het weten en die weten het nog niet", vertelde Leko.

  "Voor mij is het niet belangrijk wie aan de wedstrijd begint. Een wedstrijd duurt 90 minuten. Ik zal starten met twee spitsen en de andere twee zullen invallen. 30 minuten goed spelen, is belangrijker dan 60 minuten slecht." 

  "Anderlecht wordt een mooie test voor onze jonge ploeg"

  Club Brugge is met 33 op 39 autoritair leider in de Jupiler Pro League. Leko wil zich niet aanpassen aan Anderlecht. "We spelen wel tegen de grootste club in België, maar ik geloof in mijn ploeg en ons voetbal. Dat is goed genoeg om daar iets te kunnen rapen."

  "Het is heel lang geleden dat we daar gewonnen hebben. Dat is de realiteit. Maar we bereiden de wedstrijd van dit Club Brugge tegen dit Anderlecht voor, niet de wedstrijd van de voorbije jaren. De wedstrijd tegen Anderlecht wordt een mooie test voor deze jonge ploeg in opbouw."

  "Ik verwacht een reactie van Anderlecht na de nederlaag in Parijs. Na een slechte wedstrijd wil je revanche nemen. Dat weten we. Ik verwacht een heel gemotiveerd en agressief Anderlecht. We kennen het voetbal van Vanhaezebrouck en zijn klaar voor zondag."